Varsler transportkaos i ettermiddag

Rihanna og Katie Melua skal opptre på hver sin scene i Oslo fredag.

Rihanna og Katie Melua skal opptre på hver sin scene i Oslo fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I ettermiddag og kveld kan det bli tilnærmet håpløst med transport ut og inn av Oslo.

DEL

DRAMMEN/OSLO: Ikke bare er det feriestart for mange, på Rådhusplassen er det VG-lista Topp 20-show, i Holmenkollen konsert med Rihanna og på Akershus festning holder Katie Melua konsert.

LES OGSÅ: NSB satt opp for få busser – igjen

– Det blir store utfordringer i ettermiddag og kveld, ikke minst på grunn av disse konsertene. Det vil bli en del venting, men vi har forsøkt å planlegge for dette, sier Åge Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i NSB persontog.

Fra før har NSB utfordringer med «buss for tog», der buss erstatter tog mellom Skøyen og Oslo og Oslo-Lillestrøm. Det medfører at reisende fra Drammen til Oslo må bytte til buss på Skøyen. Og gjennom Oslo blir det trafikkproblemer.

LES OGSÅ: NSB tar æren for rolig dag nummer to

Saktegående på E18

Fredag er også en stor utfartsdag for mange som starter sommerferien, og noe som gjerne medfører mye kø sørover fra Oslo på E18.

Fredag klokken 16.30 melder veitrafikksentralen om saktegående og økende kø flere steder på E18 i sørgående løp.

- Det begynner å tette seg ved Kjellstad, hvor det er økende trafikk og kødannelser. Også lenger sørover, mellom Tønsberg og Sandefjord, er det veldig mye trafikk nå, opplyser Veitrafikksentralen. 

Forøvrig skal det så langt være tilnærmet normal ettermiddagstrafikk i Drammensregionen, foreløpig uten noen spesielle hendelser av noe slag som forsinker trafikken ekstra.

Ingen forsinkelser

Klokken 20.52 fredag kveld melder Vegtrafikksentralen at det er ingen forsinkelser på E-18 på strekningen Liertoppen-motorveibrua i Drammen, mens det ut av Oslo fortsatt er tett trafikk og små køer i sørgående løp på E-18 i retning Sandvika.

LES OGSÅ: Jernbanen oppgraderes i Lier

Artikkeltags