Over 100.000 har sett «Den 12. mann» – Marianne og Stian er to av dem

Marianne og Stian Eek tok seg en romjulsdate torsdag, for å se årets store julefilm på KinoCity «Den 12. mann».

Marianne og Stian Eek tok seg en romjulsdate torsdag, for å se årets store julefilm på KinoCity «Den 12. mann». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Den 12. mann» er julens store publikumsvinner på kino. Over 107.000 publikummere har allerede strømmet til kino siden storfilmen hadde premiere 1. juledag.

DEL

DRAMMEN: Foajeen på KinoCity er full av folk i alle aldre. Marianne og Stian Eek har tatt turen fra Sande. Godteriet og billettene er klar. De er spente.

Sønnene våre på 16 og 20 år så filmen i går og sa den var veldig bra. Med fire unger i hus er det godt å komme seg ut på en kinodate iblant, sier Stian og smiler til Marianne.

I løpet av 1., 2. og 3. juledag har 2627 personer sett «Den 12. mann» i Drammen. 

Historien om krigshelten Jan Baalsrud og hans dramatiske flukt fra nazistene under 2. verdenskrig treffer alle aldersgrupper og troner trygt som årets julefilm på KinoCity i 2017.

LES OGSÅ: Her ser Håkon seg selv på kino

Varm mottakelse

På landsbasis har 107.138 personer sett denne filmen de tre første romjulsdagene, dermed går storfilmen inn øverst på kinotoppen.

– Filmen lever med tre generasjoner i salen, sier regissør Harald Zwart som er svært glad for den varme mottakelsen. 

Marianne og Stian er generelt glad i krigshistorie. Og ser fram til å benke seg ned for å se storfilmen.

– En norsk krigshistorisk film, basert på en sann historie, det må jo bare bli bra, sier Stian før de to setter kursen mot kinosalen.

LES OGSÅ: – Torturscenene var så ille at det ble for drøyt for lerretet

Fra skurk til agent

Som mange vet er vår alles kjære juleskurk, Håkon T. Nielsen, fra Mjøndalen en av de tolv agentene i filmen. Nielsen debuterer i filmverdenen når han spiller rollen som Erik Reichelt i den ferske, populære filmen.

– Det var null grader i vannet, og femten minus i lufta. At det skulle bli så tungt og kaldt var jeg ikke forberedt på, sa mjøndølingen da han beskrev hvordan det var å spille inn filmen.

Men det er ikke bare «Den 12. mann» som trakk publikum i romjulas tre første dager. På disse dagene var det 6638 personer som så en film på kinocity i Drammen.

Mens «Den 12. mann» jo toppet lista over mest sett, kom «Star Wars: The Last Jedii» på andre plass, mens barnefilmen «Ferdinand» var den tredje mest populære filmen disse dagene.

Artikkeltags