Skeptisk til trippel-interesse for Politihøgskolen

– IKKE LURT: Ap-politiker og fylkesordfører Roger Ryberg frykter at de tre byene i Buskerud kan ødelegge for hverandre ved å kjempe om det samme beinet - nemlig Politihøgskolen.

– IKKE LURT: Ap-politiker og fylkesordfører Roger Ryberg frykter at de tre byene i Buskerud kan ødelegge for hverandre ved å kjempe om det samme beinet - nemlig Politihøgskolen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) mener det ikke er særlig lurt at både Ringerike, Kongsberg og Drammen kaster seg inn i kampen om Politihøgskolen. De kan ødelegge for hverandre.

DEL

BUSKERUD: Fredag ble det klart at Drammen vil kjempe om å få Politihøgskolen, som kan bli flyttet ut av Oslo.

Det brygger opp til en beinhard lokaliseringskamp, for denne institusjonen er det rift om. Moss og Tønsberg er blant Drammens tøffeste konkurrenter.

Men også internt i Buskerud er det kamp. For i tillegg til Drammen vil både Ringerike og Kongsberg ha Politihøgskolen.

LES OGSÅ: Vil ha Politihøgskolen til Drammen

SKEPTISK: Frp-representant Morten Wold frykter også at Drammen, Kongsberg og Ringerike kan ødelegge for hverandre, slik at Politihøgskolen havner et helt annet sted.

SKEPTISK: Frp-representant Morten Wold frykter også at Drammen, Kongsberg og Ringerike kan ødelegge for hverandre, slik at Politihøgskolen havner et helt annet sted. Foto:

– Kan ødelegge for hverandre

– Det er ikke særlig lurt. De tre stedene kan ødelegge for hverandre, mener fylkesordfører Roger Ryberg.

Han har flagget fylkeskommunens støtte til Ringerike, fordi de tre kommunene Ringerike, Hole og Jevnaker har kommet med et godt og velbegrunnet initiativ for å få Politihøgskolen dit.

Fra Kongsberg har ikke fylkeskommunen fått noen formell henvendelse, og nødvendigvis ikke fra Drammen.

– Det kommer sikkert vel begrunnede søknader fra de to andre også, sier Ryberg.

LES OGSÅ: Tønsberg blir nytt politisete for Sør-Øst

Frp-skepsis

Stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) er også skeptisk til at alle tre byene i Buskerud skal være med i kampen.

– Umiddelbart tenker jeg at det hadde vært best om man samlet seg om ett sted. Det er litt synd at alle tre byene skal konkurrere, sier Wold og er inne på det samme som Ryberg: Faren for at de kan ødelegge for hverandre, slik at verken Drammen, Kongsberg eller Ringerike får skolen.

– Men samtidig er det forståelig at alle tre stedene ønsker å få Politihøgskolen, sier Wold.

Han mener Frp må ta stilling til hvilket av de tre stedene de skal jobbe for.

– Vi må bare presse på det vi kan for å få skolen til Buskerud. Frp har vært klar på at vi mener Buskerud har fått for dårlig uttelling på utflytting av statlige arbeidsplasser fra Oslo, sier Morten Wold.

Fordel?

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) ser litt annerledes på det. Hun tror tvert om at tre gode kandidater kan øke sjansen for at skolen havner i Buskerud. 

- Buskerudbenken på Stortinget må se på hvordan vi skal håndterere dette, sier Christoffersen, og mener det er regjeringspartienes representanter som har det største ansvaret i arbeidet med å få Politihøgskolen til Buskerud.

Artikkeltags