28-åring dømt for grov korrupsjon - nå kjemper han for frifinnelse

NY DRAKAMP: Advokat Svein Duesund, med bistand av advokat Håkon Duesund, har fått frifinnelse i de to første ankesakene.  Mandag møter han politiadvokat Hans Lyder Haare i den tredje, med en 28 år gammel mann på tiltalebenken.

NY DRAKAMP: Advokat Svein Duesund, med bistand av advokat Håkon Duesund, har fått frifinnelse i de to første ankesakene. Mandag møter han politiadvokat Hans Lyder Haare i den tredje, med en 28 år gammel mann på tiltalebenken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag møtes politiadvokat Hans Lyder Haare og advokat Svein Duesund til et nytt korrupsjonsslag i lagmannsretten. Duesund har gått seirende ut av de to første.

DEL

DRAMMEN: 28-åringen på tiltalebenken ble i fjor dømt til fengsel i seks måneder for grov korrupsjon.

Tingretten mente det var bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte forsto at han betalte kvinnelige byggesaksbehandleren 40.000 kroner for at hun skulle skaffe ham tillatelse til bruksendring som han ikke kunne få på ordinær måte.

LES OGSÅ: Frikjent utbygger tørket gledestårer

Mannen anket dommen, og har byttet forsvarer. Når saken nå kommer opp i Borgarting lagmannsrett, har han advokat Svein Duesund ved siden av seg.

Duesund har også vært forsvarer i de to foregående ankesakene, og fått frifinnelse i begge. Det er ventet at forsvareren velger samme strategi som har fått juryen i de to foregående sakene til å svare nei på skyldspørsmålet.

LES OGSÅ: Forsvarer er sikker på flere frifinnelser: – Politiet bommet grovt på loven

Advokat Svein Duesund har gått hardt ut mot både politiets etterforskning og kommunens håndtering av sakene som inngår i det store korrupsjonskomplekset.

De to byggesaksbehandlerne som er tiltalt i saken ble dømt til henholdsvis seks år og tre og et halvt års fengsel tidligere i år. De har begge anket dommen.

Korrupsjonssaken

En kvinnelig og en mannlig byggesaksbehandler i Drammen kommune ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon i januar 2016.

Kvinnen (60) ble dømt til fengsel i seks år i Drammen tingrett i mars 2018. Mannen (46) ble dømt til fengsel i tre år og seks måneder. Begge har anket dommen.

Ni utbyggere har vært stilt for retten, og alle endte med domfellelse i tingretten. Alle, med unntak av et ektepar som tilsto grov korrupsjon, har anket dommen.

Tre ankesaker er behandlet i lagmannsretten, og endte alle med frifinnelse.

Den fjerde ankesaken går i Borgarting lagmannsrett 11.-13. november 2018.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken