Drapssiktet nekter å la seg avhøre

POLITIADVOKAT: Tone Venedokken Temtemoen er tilbakeholden med opplysninger i drapssaken,  siden det gjenstår vitneavhør og den siktede så langt ikke har vært villig til å la seg avhøre.

POLITIADVOKAT: Tone Venedokken Temtemoen er tilbakeholden med opplysninger i drapssaken, siden det gjenstår vitneavhør og den siktede så langt ikke har vært villig til å la seg avhøre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen i 30-årene som er siktet for drap etter en voldsepisode er varetektsfengslet i nye fire uker. Han ønsker ikke å la seg avhøre.

DEL

DRAMMEN: Det var i slutten juni hendelsen fant sted på en institusjon for boløse rusavhengige i Erik Olsens gate 7.

Da politiet ankom stedet fant de en mann i 60-årene med alvorlige skader. Mannen døde få dager senere av skadene, og politiet tok ut drapssiktelse.

Den siktede ble varetektsfengslet i fire uker. Han anket kjennelsen, men fikk ikke medhold i lagmannsretten.

LES OGSÅ: Siktet for drap etter voldsepisode i Drammen

I slutten av juli ble mannen fengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøksforbud.

– Bevisforspillelsesfare er fremdeles grunnlaget for fengsling. Det gjenstår noen avhør, og siktede har ikke ønsket å la seg avhøre, sier politiadvokat Tone Venedokken Temtemoen.

LES OGSÅ: Drapssiktet anket fengslingskjennelse

Mannen i 30-årene avga en umiddelbar forklaring til politiet på stedet da voldshendelsen fant sted, men har altså ikke vært i noe formelt avhør.

Så lenge han ikke er avhørt og det gjenstår vitneavhør ønsker ikke politiadvokaten å si noe mer om hendelsesforløp og dødsårsak.

Den drapssiktede ble i starten tatt hånd om av helsepersonell på en institusjon, men overført til fengsel en ukes tid etter hendelsen, opplyser Tone Venedokken Temtemoen.

Mannens forsvarer, advokat Anders Green, sier at slik saken står nå ønsker ikke hans klient å la seg avhøre.

– Jeg kan ikke si noe om grunnen til det. Han benytter seg av retten til ikke å forklare seg, påpeker Green.

Ifølge advokat Green erkjenner ikke klienten straffeskyld etter siktelsen.

Artikkeltags