Generalsekretær i moské tilsto underslag

DRAMMEN MOSKÈ: Generalsekretæren trakk seg med umiddelbar virkning fra jobben i denne moskeen på Fjell og fra styremedlem-vervet i Islamsk Råd Norge.

DRAMMEN MOSKÈ: Generalsekretæren trakk seg med umiddelbar virkning fra jobben i denne moskeen på Fjell og fra styremedlem-vervet i Islamsk Råd Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter at Drammens Tidende skrev at én av lederne i Drammen Moske var tiltalt for bedrageri i sommer, ble det oppdaget at han også hadde underslått 245.000 kroner.

DEL

DRAMMEN: I sommer skrev Drammens Tidende at mannen var tiltalt for grovt bedrageri ved å ha svindlet til seg nesten 150.000 kroner fra Nav og for forsøk på å få utbetalt banklån ved å forfalske selvangivelsen.

Mannen satt da både i en lederposisjon (generalsekretær) i Drammen Moské og i Islamsk Råd Norges (IRN) styre. Han trakk seg fra begge verv da avisen omtalte saken.

Utvidet tiltale

Tirsdag denne uken møtte mannen i Drammen tingrett, men da var tiltalen utvidet med enda et punkt. Han var også tiltalt for å underslå 245.000 kroner fra Drammen og omegn tros- og livssynsforum. Underslaget ble oppdaget etter at Drammens Tidende omtalte bedrageriet i sommer.

– Etter oppslaget fant vi grunn til å sjekke opp, sier leder Ivar Flaten i Drammen og omegn tros- og livssynsforum.

Foreningen har imidlertid ikke lidd noe økonomisk tap. Alle pengene er betalt tilbake.

– Vi har ikke noe økonomisk tap. Det vanskelige er tillitsbruddet, sier Flaten som understreker at de også ser det menneskelige i situasjonen.

Tilsto alt

Den tidligere generalsekretæren tilsto på alle punkter unntatt ett under rettssaken i Drammen tingrett tirsdag, skriver Dagsavisen.

Han tilsto også underslag av 245.000 kroner fra Drammen og omegns tros- og livssynsforum (DOTL).

Etter at mannen trakk seg fra styret i Islamsk Råd Norge (IRN) slettet organisasjonen all informasjon om mannen og at han hadde sittet i deres styre fra sine nettsider.

– Siden han har trukket seg fra Islamsk Råd, anser vi det som en privatsak som han håndterer selv, sier IRNs generalsekretær Mehtab Afsar, til Dagsavisen.

Aktor la ned påstand om sju måneders fengsel for mannen. Dom faller torsdag i neste uke.

Artikkeltags