Har tatt to personer for flere BMW-innbrudd

TATT: To personer er tatt for en rekke BMW-brekk i distriktet i det siste.

TATT: To personer er tatt for en rekke BMW-brekk i distriktet i det siste. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

To personer var på vei ut av landet da de ble pågrepet og siktet for en rekke BMW-innbrudd.

DEL

DRAMMEN: BMW-eiere er siden sommeren blitt hjemsøkt av tyver som har brutt seg inn i bilene og stjålet blant annet navigasjonsutstyr.

Til sammen skal det være snakk om mer enn 200 innbrudd over hele landet.

Også i drammensdistriktet har BMW-banden vært på ferde en rekke ganger.

LES OGSÅ: BMW-banden slo til igjen

På vei ut av landet

Nå har politiet pågrepet to litauske statsborgere og siktet dem for flere bilinnbrudd.

– De ble pågrepet på lørdag og er begge siktet for flere innbrudd i bil her i drammensområdet, sier politioverbetjent Jan Henrik Håkestad til NRK.

De to mennene ble tatt etter en omfattende etterforskning og er nå siktet for et stort antall innbrudd og tyverier fra biler.

– Politiet har hatt miljøet under oppsikt. Sist lørdag ble to personer fulgt til flyplass og pågrepet. De er begge varetektsfengslet for fire uker. Begge er litauiske statsborgere og var på vei til Litauen da de ble tatt, sier politioverbetjent Stig Vasbø i Oslo politidistrikt.

Politiet innledet et trepartssamarbeid med forsikringsselskapet If og BMW Norge som ble spesielt rammet.

– Dette samarbeidet har gitt oss nye erfaring som vi tar med videre, sier Frode Bjeglerud, fagdirektør i enhet for økonomisk kriminalitet i Finans Norge.

Vasbø har tidligere opplyst at det i gjennomsnitt er tatt verdier for litt over 100.000 kroner i hver bil og at det dreier seg om i alt nær 24 millioner kroner i forsikring.

LES OGSÅ: To nye bilinnbrudd på Konnerud

Selges på eBay

Bildelene blir ofte forsøkt solgt på nett. Ifølge Adresseavisen er det nå 15.000 BMW-ratt til salgs på eBay, og mange av dem selges fra Øst-Europa.

– Det er et marked for det her. Slike innbrudd er et problem i hele Europa. Bare i Sverige har det vært over 1000 slike innbrudd så langt i år. I det siste har det vært en nedgang der, og det kan tenkes at noen gjerningsmenn har satt kursen for Norge, sier politioverbetjent Stig Vasbø, leder for etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstuen politistasjon i Oslo.

LES OGSÅ: BMW-banden har ikke tatt juleferie

Artikkeltags