Narkoaksjon på Åssiden videregående skole

Åssiden videregående skole.

Åssiden videregående skole. Foto:

DRAMMEN: Politiet har i dag aksjonert på Åssiden videregående skole. Flere personer er sjekket opp etter mistanke om bruk eller besittelse av narkotika.

DEL

DRAMMEN: Politiet dukket opp med flere patruljer på Åssiden videregående skole ved nitiden i dag. 

Bakgrunnen for aksjonen var flere tips og mistanke om narkotikabruk blant elevene på skolen.

– Vi har over en lengre periode fått tips om at det brukes og selges narkotika i området ved skolen, sier Trond Egil Groth, som er operasjonsleder ved politiet i Sør Øst.

Politiet i Drammen fikk hjelp av både Utrykningspolitiet og en narkotikahund under aksjonen, men det ble ikke gjort funn av narkotika på noen av elevene.

– Hunder markerte på flere av elevene, men ingen av dem hadde narkotika på seg, sier Groth.

Lette etter lagringsplasser

Politiet foretok også flere søk i skolens nærområde.

– Vi tok en runde for å sjekke om vi kunne finne eventuelle lagringsplasser for narkotika, sier Groth.

I desember skrev Drammens Tidende om en lærer ved skolen, som hadde varslet skolens ledelse om åpenlyst narkosalg og flere truende opplevelser ved og rundt skolen.

i sitt varsel skrev læreren blant annet: «Jeg går bort og ser at det er penger/varer som skifter hender. Det er også elever som setter seg inn og ut av bilen. Det står en elev og røyker noe jeg mener lukter hasj. Jeg ber ham stumpe røyken og ber ham lese skiltet om røyking forbudt. Eleven nekter.»

Han forteller også at han etter denne episode har fått trusler om at «han skal tas» av elever ved skolen.

LES OGSÅ:  Ungdomsskole slår alarm etter cannabis-bølge: – Det virker som om elevene argumenterer med at dette ikke er så farlig 

– Et samfunnsproblem

Rektor ved Åssiden Videregående skole,  Ann-Mari Henriksen, var selv ikke til stede ved skolen i dag, men hun sier at politiet alltid er velkomne til skolen.

– Vi har et veldig godt samarbeid med politiet, og de er ofte innom skolen.

Skolen hadde ikke tatt initiativ til fredagens aksjon.

Henriksen mener at skolen ikke skiller seg spesielt ut i forhold til andre skoler i Drammen.

– Narkotikabruk blant unge er et samfunnsproblem. Vi har det samme problemet som de fleste andre skoler, og tar det på største alvor. Det som er skremmende er ungdommens holdninger til spesielt cannabis. Det blir ikke sett på som særlig alvorlig blant de unge, mener Henriksen.


Artikkeltags