DRAMMEN: Drammens Tidende er kjent med at Yousuf Gilani (V) ble pågrepet på en bensinstasjon i Drammen mandag morgen. Det ble observert av vitner at han ble oppsøkt av politi i sivil. Gilani er siktet for brudd på straffelovens paragraf 202 om identitetskrenkelse. Strafferammen er bot eller fengsel i inntil to år.

Gilani var i avhør på formiddagen. Etter hva Drammens Tidende kjenner til, hadde politiet også skaffet seg en ransakingsordre fra retten i forkant av pågripelsen.

Politiet bekrefter at en person er siktet for identitetskrenkelse, avhørt og løslatt, men vil ikke kommentere saken.

Gilani avviser at han har begått identitetstyveri.

Han søkte permisjon fra sine politiske verv fra 19. mai og ut september.

Varaordføreren oppga hensynet til familien som grunn for at han ønsket en pause fra politikken, etter det han hadde opplevd som et tøft år.

LES OGSÅ: Solgte enebolig med ulovlige byggetiltak

Falsk e-postadresse

Bakgrunnen for siktelsen er etter det Drammens Tidende erfarer at politiet mener at Gilani 30. januar sendte en e-post i navnet til kvinnen som hadde kjøpt et hus av ham.

E-posten ble sendt til byggesaksavdelingen i kommunen, og varslet om at en nabo av kjøperen hadde gjort ulovlige byggetiltak. E-posten er tilsynelatende sendt fra kvinnen, men politiet mener Gilani sendte den i hennes navn.

Saken fortsetter under bildet av e-posten.

Boligen Gilani solgte er den samme som Drammens Tidende omtalte i februar, hvor han hadde foretatt ulovlige byggetiltak. Det oppdaget kommunen først da de nye eierne hadde overtatt huset. Uenigheter om feil og mangler ved huset gjorde også at det ble en eierskifteforsikringssak mellom Gilani og kjøperen, som fremdeles pågår.

Etter det Drammens Tidende kjenner til mener politiet at det på nåværende tidspunkt i etterforskningen er grunnlag for å knytte den falske e-postadressen til Yousuf Gilani.

Gilani nekter for å ha sendt e-posten, og viser til at saken er under etterforskning.

– Dette er en privatrettslig konflikt som har pågått siden oktober 2016. Jeg registrerer at hun har vært hos politiet og sagt at jeg har sendt en e-post til kommunen, sier Gilani.

– Vil du gå tilbake til dine politiske verv når permisjonstiden går ut?

– Det har jeg ikke noe svar på.

Anmeldte forholdet

Kvinnen som sto som avsender av e-posten forteller at hun ble forskrekket da naboen kom på døren og lurte på hvorfor hun hadde angitt ham til kommunen. Naboen viste til e-posten signert av kvinnen, som han da hadde fått vite at var sendt til kommunen.

Hun sier hun ikke skjønte noen ting, og kontaktet kommunen umiddelbart. Til kommunen skrev hun at hun trodde den falske e-posten kunne ha noe med eiendomskjøpet å gjøre, «da naboene ble varslet i forkant av e-posten, på telefon, ikke av meg, men av Gilani på at jeg skulle anmelde forhold til naboene.»

Gilani nekter altså for å ha sendt e-posten, men sier det er riktig at han har vært i kontakt med naboen og advart ham mot kvinnen han solgte huset til.

Drammens Tidende har snakket med naboen som ble beskyldt for ulovlige byggetiltak. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Kvinnen anmeldte den falske e-posten til politiet da hun ble kjent med den i begynnelsen av mars.

E-posten ble sendt få dager etter at Gilani ble gjort kjent med at Drammens Tidende arbeidet med en sak om boligsalget.

LES OGSÅ: – Det påhviler politikerne et ekstra ansvar

Saken fortsetter under bildet.

Ukjent for ordføreren

Kvinnen som skal være utsatt for identitetstyveriet ønsker ikke å kommentere saken.

Denne saken er helt ukjent for ordfører Tore Opdal Hansen (H).

– Jeg kjenner ikke saken, siktelsen og alvorlighetsgraden. Derfor er det umulig for meg å si noe om saken nå, sier han.

Leder i Drammen Venstre, Reidar Reitan, har følgende kommentar:

– Yousuf Gilani har ingen verv i Drammen Venstre. Han har permisjon fra alle verv som folkevalgt. Drammen Venstre ser på dette som en privatsak. Vi velger å avvente resultatet av etterforskningen.