Gå til sidens hovedinnhold

Viste fram pistol på pub - pågrepet av væpnet politi

Artikkelen er over 3 år gammel

Både en ansatt og andre gjester ble skremt da en gjest viste fram et våpen inne på puben. Væpnet politi rykket ut med flere patruljer og pågrep mannen.

DRAMMEN: Tre patruljer fra politiet rykket ut til en pub på Strømsø i ettermiddag etter at en mann viste fram det som fremsto som et farlig våpen.

Klokken 15.50 ble politiet kontaktet av både en ansatt og en annen pubgjest som reagerte. Mannen hadde våpenet i en bærepose, men viste det også fram til personer som satt rundt bordet med ham.

Den pubansatte nektet mannen servering. Gjesten som meldte fra til politiet turte ikke lenger å oppholde seg på puben.

– Det var vanskelig for dem som ringte inn å si noe mer enn at det lignet på et ekte våpen. Personen opptrådte rolig på stedet, men patruljene fikk bevæpning og tok seg inn i puben. Der fikk de umiddelbart kontroll på personen, sier operasjonsleder i politiet, Trond-Egil Groth.

Da mannen ble pågrepet ramlet våpenet i bakken. Det viste seg å være en nyinnkjøpt softgun, som lignet til forveksling på en Colt. De fant også esken som denne hadde ligget i.

Våpenet ble beslaglagt. Mannen er en kjenning av politiet. De reagerer kraftig på saken, selv om det viste seg å være en softgun.

– Det er helt uakseptabelt å ha med seg våpen inn på pub, og vise det fram. Sånt tar vi alvorlig. Det er umulig å vite om dette er et ekte våpen eller softgun. De ser helt like ut, sier Groth.

Les også

Dømt til fire års fengsel for 100 innbrudd