Bli med på Turbo-fest på torget

26.mai arrangerer Drammens Tidende fest på Bragernes torg.

26.mai arrangerer Drammens Tidende fest på Bragernes torg. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Hold av lørdag 26. mai! Da kan du oppleve Turboneger, Elvira Nicolaysen, Frida Amundsen og Ellen Xylander gratis på torget. Og flere musikalske godbiter er på vei...

DEL

DRAMMEN: – Vi vil skape liv og røre i byen. Dette skal være en konsert som er åpen for alle, sier en engasjert administrerende direktør i Drammens Tidende Mette Throndsen.


Turboneger, som nylig har fått ny vokalist, Elvira Nicolaysen som mange har fulgt gjennom TV2-serien «Hver gang vi møtes», plateaktuelle Frida Amundsen og lierjenta Ellen Xylander, en artist på vei opp, er de foreløpig spikrede artistene.

Men Throndsen lover flere artistgodbiter om noen få dager...

– Vi kommer til å ende opp på et program som er bredt. Det vil bli toner og show for enhver smak, lover mediehussjefen.

– Det er utrolig gøy å kunne by på en sånn opplevelse for alle.

SE VIDEO: (artikkelen fortsetter under videoen)

Håper på 7.000

Drammens Tidende arrangerer konsertene i tett samarbeid med Byen Vår Drammen, Drammen kommune og det lokale næringslivet.


– Når byen står sammen klarer man å skape noe for byen vår, smiler Throndsen.
 

Målet er å fylle Drammen sentrum med lyd, lys og forhåpentligvis massevis av folk lørdag 26. mai klokken 17.00.

Formålet med konserten er rett og slett å glede og engasjere befolkningen ved å by på en stor kulturopplevelse og skape liv i sentrum, samt synliggjøre avisens engasjement på en annen arena enn hva folk er vant til.

– Dette er en festanledning for å markere at Mediehuset Drammens Tidende er den sentrale møteplassen i det daglige for alt som skjer i Drammensregionen, sier ansvarlig redaktør i avisen Geir Arne Bore.

Avisledelsen har tro på at konsertene kan samle 7.000 mennesker på torget. Og blir det en suksess, kan det bli snakk om gjentakelse.

Om konsertscenen blir på selve torgscenen eller motsatt vei, foran fontenen, er foreløpig uklart. Men tillatelsen fra politiet er klar, så konsert blir det uansett.

SE VIDEO: (artikkelen fortsetter under videoen)

:

Lilleheie

Sist gang Drammens Tidende dro i gang et storstilt jubileumsarrangement var i 1982. Da var avisen 150 år. 6.000 mennesker var samlet i Drammenshallen for å se blant andre Tramteatret og Lill-Babs i aksjon.

LES OGSÅ: Skal lede «Kjendisbarnevakten»

30 år er gått, og distriktets største avisen runder nå 180 år. I god tradisjon blir det altså en ny fest for leserne og alle andre som vil oppleve kultur på torget.

– Å kunne arrangere en slik fest er en hyggelig markering av vårt 180 års jubileum. Vi gjorde det i Drammenshallen sist vi hadde ett større jubileum. Nå er torget den sentrale møteplassen for byen og hele regionen, så det er naturlig å skape en fest her, sier Throndsen.

I 1982 var Vidar Lønn-Arnesen konferansier. I år blir det Håvard Lilleheie, som nok vil styre showet med en god dose  humor.

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN

Hva syns du om dette? Si din mening i kommentarfeltet

Artikkeltags