DRAMMEN: Foreløpig må de to belage seg på å være tålmodig. Først om to uker skal Strømsø skoles fremtid opp i bystyret. Da er spørsmålet om bygget skal selges eller rehabiliteres for 60 millioner.

Og først når det er avgjort, kan arbeidet med innholdet starte for fullt. For hva bygget skal fylles med, er foreløpig i det blå. Terje Vegard Kopperud og Høyre venter foreløpig med å mene noe om hva bygget bør fylles med.


– Det er flere spennende forslag og mange muligheter, men det er for tidlig å si noe, sier han.

LES OGSÅ: Vil ha bohemer til byen

Uvisst

Ståle Sørensen ønsker at kunstnere skal kunne ha Strømsø skole som arbeidsplass i fremtiden.

Et sted der for eksempel keramikere, bildekunstnere og skrivende kan leie seg et atelier, verksted eller kontor i et fellesskap med andre kunstnere, var en idé som opprinnelig kom fra SVs Sadi Emeci tidlig i sommer. Han mente det ville være med å løfte Strømsø som bydel og Drammen som by, og fikk med seg blant andre politiker og kunstner Ståle Sørensen.

LES OGSÅ: Foreslår Strømsø skole som kunstnersentrum

– For at vi skal kunne jobbe videre med denne saken, må vi vite hva husleien vil bli og hva slags andre planer som fins for bygget, sier Ståle Sørensen, som i første omgang ser for seg gymsalen og klasserom i den ene paviljongen som mest egnede lokaler.

Dersom Sørensens drøm skal bli virkelighet, må kommunene inn med penger. Politikerne i bystyret må vedta å gå for prosjektet, og eventuelt videre bidra med en kommunal støtteordning i forhold til leie.

– For kunstnerne er det alfa omega at det er en rimelig leie, sier Sørensen.

Han mener 300–600 kroner per kvadratmeter bør være interessant for de fleste kunstnere, men det kommer an på hva som inngår i leien. Er det store fellesverksteder og fellesarealer er man villig til å betale mer for eget areal. Det totale regnestykket blir det viktige.

LES OGSÅ: Skolebruk i det blå

60 millioner

Ståle Sørensen representerer ingen definert gruppe som søker om lokaler på den gamle skolen, men han har jevnlig kontakt med kunstnere som gladelig fyller lokalene, om de slipper å blakke seg på husleie.

Dersom bygget blir rehabilitert for 60 millioner, vil markedsprisen på husleien komme på 1.900 kroner per kvadratmeter, ifølge Drammen Kommunes økonomiplan for 2011–2014.

Vegard Åkre i Drammen Eiendom bekrefter at det nå er opp til politikerne å bestemme om kommunen skal ivareta og utvikle, eller selge ut. Avgjørelsen kommer om to uker.

LES OGSÅ: Slutt for Strømsø skole