Kom med budsjett-juvel til Brageteatret

IMPONERTE POLITIKERE: Frp-politikere Lavrans Kierulf (t.h.), Kristin Ørmen Johnsen (H) og Tove Hofstad (V) lot seg imponere over de unge skuespillerne som ga dem en smakebit på oppsetningen «Native».

IMPONERTE POLITIKERE: Frp-politikere Lavrans Kierulf (t.h.), Kristin Ørmen Johnsen (H) og Tove Hofstad (V) lot seg imponere over de unge skuespillerne som ga dem en smakebit på oppsetningen «Native». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politikere fra regjeringspartiene kom med en aldri så liten budsjett-juvel til Brageteatret fredag: 1,5 millioner til ungdomssatsing.

DEL

DRAMMEN: Mandag legger regjeringen fram forslaget til statsbudsjett, og den siste tiden har regjeringspartiene sørget for å lekke godbiter, uten at det dreier seg om svimlende summer.

Som stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen (H) sa til Brageteater-gjengen:

– Fine juveler som dette drukner på selve budsjettdagen.

LES OGSÅ: Kjente mennesker forteller sin historie på improvisasjonsteater

– Fantastisk for oss

I vesken hadde Ørmen Johnsen med seg 1,5 millioner til Brageteateret. Pengene som foreslås på statsbudsjettet er et ledd i regjeringens satsing på barne- og ungdomskultur.

Frp-politiker Lavrans Kierulf og Tove Hofstad fra Venstre var med i budsjett-delegasjonen, som ble svært godt mottatt av teatersjef Nils Petter Mørland og andre ansatte.

– Dette er fantastisk for oss. Vi har store planer, med flere barne- og ungdomsprosjekter neste år. Pengene er en betydelig påplussing på vår økonomi, sa en såre fornøyd teatersjef.

– Jeg er stolt av at regjering og departement setter pris på det Brageteatret gjør. Det er en anerkjennelse i seg selv, la han til.

Imponerte gjester

Mørland fortalte blant annet om en ungdomsoppsetning med tekst av Fredrik Høyer og musikk av Donkeyboys Peter Michelsen.

Kristin Ørmen Johnsen ble veldig begeistret, og ba prompte om en invitasjon til premieren neste høst.

Å spille teater for barn og ungdom har en side som voksenteater gjerne skulle hatt mer av.

– Barn og unge er de ærligste på tilbakemeldinger. Er det noe dritt, får man høre det, kommenterte Venstre-politiker Tove Hofstad.

Der og da fikk politiker-trioen en smakebit på godt ungdomsteater. De tre unge skuespillerne som er i gang med å øve inn stykket «Native» ga til beste en sekvens som imponerte politikerne stort.

Eline Grødal, Armin Hokmin og Lars Halvor Andreassen gestalter tre 14-åringer fra hver sin del av verden. De er oppvokst med internett og mobiltelefon – en verden som dagens unge kjenner seg godt igjen i.

Teatersjefen selv har regien på stykket, som skal vises på alle ungdomsskoler i Buskerud. Premieren er 18. oktober.

Vil beholde teatret i Drammen

Frp-politiker Lavrans Kierulf er opptatt av at Brageteatret skal forbli i Drammen når Buskerud, Akershus og Østfold slår seg sammen til Viken fylke.

Det er ingen selvfølge, påpekte politikerne.

Samtidig kan Viken bety et større publikumsmarked for Brageteatret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken