Merkeåret 2019 ebber ut - stor bybursdagsfest i parken

TJUVSTARTET: Ordfører Tore Opdal Hansen er klar for bybursdag etter forhåndsfeiring på Danvik skole nylig.

TJUVSTARTET: Ordfører Tore Opdal Hansen er klar for bybursdag etter forhåndsfeiring på Danvik skole nylig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gamle Drammen kommune er snart historie. Det skal markeres på bybursdagen 19. juni, hvor hele byen er invitert.

DEL

DRAMMEN: Drammen fyller 208 år denne dagen, og det er et så lite rundt tall at det ikke kvalifiserer for store festligheter.

Men dette 208. året er likevel helt spesielt. Om et knapt halvår er nåværende Drammen kommune historie. Fra 1. januar danner Drammen, Nedre Eiker og Svelvik en ny kommune, som skal bære drammensnavnet videre.

Se video der ordføreren forhåndsfeirer bybursdagen på Danvik skole

LES OGSÅ: Inviterer til markering av merkeåret 2019

Bystyret har satt ned en 2019-komité som har klekket ut hvordan man skal markere avslutningen av den gamle kommunen. Det endte med at markeringen legges til bybursdagen 19. juni.

Da er alle byens innbyggere hjertelig velkommen til Byparken på Bragernes fra kl. 11.30 og et par timer framover.

Ordfører Tore Opdal Hansen holder åpningstale, og det blir ulike kunstneriske innslag med blant andre Seniorkorpset, Drammen Kulturskole, Martin Haug og Birgitte Stærnes, samt danseoppvisning.

Men bybursdagsfesten stopper ikke med det. Den inneholder også åpning av den nye seniorparken og åpning av kunstinstallasjonen «Umbrella sky». Dette er en verdenskjent installasjon fra Portugal, bestående av 820 lyse og fargerike paraplyer.

– Denne dagen blir det også arrangement på alle skoler, med utdeling av boller, forteller bybursdagsvert Tore Opdal Hansen.

Artikkeltags