Vil ha enda en ny byfest

 Elvefestivalen, som her på Strømsø torg, er en folkefest. Nå ønsker Drammen seg flere slike store byfester.

Elvefestivalen, som her på Strømsø torg, er en folkefest. Nå ønsker Drammen seg flere slike store byfester. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Skisprint og Elvefestival er ikke nok. Nå jakter Drammen på ytterligere en byfest som kan sette byen på det nasjonale kartet.

DEL

DRAMMEN: Mat i verdensklasse eller kanskje en kunnskaps- og vitenskapsfestival med internasjonal toppnavn som Bill Gates og Richard Brandson. Ideene har begynt å yngle.

Drammens politikere mener det er plass til ennå en stor byfest på et annet tidspunkt enn Skisprinten og Elvefestivalen. Bakgrunnen er at kommunen ønsker mer liv og innhold i byen. Målet er å skape en spektakulær folkefest med aktiviteter og opplevelser.

– Vi ønsker å finne fram til en byfest som får nasjonal oppmerksomhet, sier ordfører Tore Opdal Hansen.

– Det er plass til et storarrangement til, kanskje to. En ny byfest må kunne samle store folkemasser og skape entusiasme. Prosjektet med å finne et godt tema er i gang.

Fra barn til vitenskap

En prosjektgruppe med Byen Vår Drammen som sentral aktør, har presentert fem mulig festivaltemaer for byutviklingskomiteen.

  • 1. En internasjonal mat- og kulturfestival.
  • 2. En kunnskaps- og vitenskapsfestival.
  • 3. En barnekulturfestival.
  • 4. En allidrettsuke.
  • 5. ...dager i Drammen, som bygger på de etablerte festivalene og arrangementene.

– Behovet for ytterligere en stor byfest er til stede, sier lederen av Byen Vår Drammen, Tom Søgård. Det er absolutt ønske om flere byarrangementer. Våre forslag er en del av en prosess som er langsiktig, men som ytterligere skal sette Drammen på kartet.

LES OGSÅ: Mener byens kulturliv kan sove godt

– Flott med noe nytt

– Vi har et fantastisk byrom i Drammen som det er investert ganske mange millioner kroner i. Jeg syns det er flott at man nå får forslag på bordet til bruk av byrommet, som vi kan jobbe videre med, sier lederen av byutviklingskomiteen Kristin Haftorn Johansen.

– Vi har nå fått fem mulige temaer på bordet og disse vil bli diskutert videre i de politiske organer.

Hun legger vekt på at man må finne ut om man skal gå videre på et arrangement som skaper internasjonal oppmerksomhet, eller om man skal satse på noe som gir glede og entusiasme til drammensere.

– Det hele dreier seg om vi vil ha en nasjonalt, et regionalt eller en lokal arrangement. Ideene som har kommet fra gruppe er i all fall meget spennende, sier hun.

LES OGSÅ: Byfesten man vil huske

Les flere kulturnyheter på dt.no

Artikkeltags