LIER/DRAMMEN: Den drapssiktedes advokat forteller at hun tar siktelsen tungt.- Hun er både sjokkert og skuffet over siktelsen, men er forberedt på å måtte kjempe for å bli renvasket, sier forsvarer Bent Luther til dt.no.

Han er på vei hjem fra utlandet for å delta i fengslingsmøtet påskeaften, hvor 52-åringen vil fremstilles for varetektsfengsling i Drammen tingrett. Forsvareren deltok ikke i det første politiavhøret. Det var under dette avhøret at politiets mistanke mot kvinnen ble styrket, som nå er siktet for forsettlig drap på sin ektefelle gjennom mange år.

- Kvinnens status ble endret fra å være vitne til å bli siktet i saken, sier politiadvokat Ingunn Hodne til dt.no.

LES OGSÅ: Kripos sjekker siktedes bolig

- Var sammen med barna og venner

Ifølge 52-åringens forsvarer benekter kvinnen å ha hatt noen befatning med forsvinningen av hennes avdøde ektemann, som arbeidet som direktør i et internasjonalt selskap.

- Hun har også fortalt at hun ikke har noen kjennskap til det øvrige som har skjedd. Hun har opplyst at hun har vært sammen med barna og venner, sier Luther.

- Er det sånn å forstå at hun har påberobt seg alibi for det antatte drapstidspunktet?

- Det er det for tidlig å kommentere ettersom jeg ikke har fått opplyst noe tidspunkt for dødsfallet, sier Luther.

LES OGSÅ: Kvinne (52) siktet for drap ektefelle (57)

Konflikt om barna

Ekteparet bodde fortsatt under samme tak, men samlivet var i en oppløsningsfase. Parets mindreårige barn, som fortsatt bor i deres felles hjem på Tranby, tas nå hånd om av familie.

Ifølge kvinnens advokat stod ekteparet midt i en strid om barnefordelingen, som det allerede var berammet et rettsmøte til i april.

- Det blir jo avviklet nå. Det er riktig at det har vært en pågående konflikt, men jeg opplever ikke den situasjonen som noen direkte årsak til et høyt konfliktnivå i forkant av dette, sier Luther.

Politiet har tidligere rykket ut til parets bolig på grunn av familiære konflikter, men politiet ønsker ikke å kommentere om det har vært fremsatt trusler.

LES OGSÅ: Siktet for drap etter bilbrann

Ble ikke meldt savnet

Nå forsøker politiet å kartlegge bevegelsene til 57-åringen og bilen han ble funnet i. Verken 57-åringen eller bilen ble meldt savnet av mannens ektefelle.

- Siste livstegn er mandag klokken 15.00. Da snakket 57-åringen på telefon med en bekjent. Det var en helt normal samtale, sier politiadvokat Ingunn Hodne til dt.no.

Hun bekrefter at verken bilen, som står i siktedes navn, eller ektefellen, ble meldt savnet før 57-åringen ble funnet død i den utbrente cabrioleten, en mørk blå BMW 320i, tidlig onsdag morgen.

- Hvorfor meldte ikke siktede fra om at mannen eller bilen hadde blitt borte?

- Det kan jeg ikke kommentere nå, sier kvinnens forsvarer.

LES OGSÅ: Frontline i sjokk og sorg

Sist observert mandag

Nå dreier mye av  etterforskningen seg om hvor 57-åringen og BMW-en har vært siden mandag ettermiddag.

- Vi etterforsker hvor han har beveget seg i tidsrommet fram til onsdag morgen. Så langt tilsier alt at han befant seg i vårt politidistrikt da siste sikre observasjon ble gjort mandag klokken 15.00, opplyser Hodne.

Politiet vil avhøre familiemedlemmer, omgangskrets og naboer de nærmeste dagene.

Vet ikke dødsårsaken

Foreløpig skal ikke politiet fått bekreftet verken dødsårsak eller dødstidspunkt.

Levningene etter 57-åringen ble sendt til Rettsmedisinsk Institutt for obduksjon onsdag, men den foreløpige obduksjonsrapporten kan ikke fastslå dødsårsaken.

DNA-analyse måtte til for å fastslå mannens identitet. Politiet gjennomførte skjærtorsdag nye undersøkelser av den utbrente bilen i håp om å avdekke brannårsak og indikasjoner på dødsårsaken. Politiet ønsket langfredag ikke å si noe om resultatene fra disse av hensyn til etterforskningen.

Ber om tips

Etter at politiet gikk ut og ba om tips, har det kommet inn flere interessante opplysninger, men politiet ber fortsatt alle som var ute den aktuelle natten, og andre som har gjort observasjoner, om å melde seg.

- Vi har fått inn en rekke tips. Etterforskningen pågår for fullt, sier politiadvokat Jarle Vist til dt.no langfredag.