Eldre ektepar fralurt 180.000 kroner

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Svindler utga seg for å være fra et fjernsynsselskap, og skulle reparere ekteparets fjernsyn. Mannen klarte å lure til seg ekteparets bankkort og pinkode, og tømte ekteparets konto for 180.000 kroner.

DEL
DRAMMEN/LIER: Det var tirsdag ettermiddag ekteparet fra Drammen fikk en telefon.

– Mannen som ringte dem fortalte at det var noe galt med fjernsynet deres, og at han skulle sende noen over som skulle fikse dette, sier Jan Henrik Håkestad, leder for krimvakta ved Drammen politistasjon.

Etter kort tid dukket det opp en norsktalende mann til fots. Ifølge ekteparet var mannen både høflig og serviceinnstilt.

– Han spurte etter legitimasjon for å kunne gjøre jobben sin. Fornærmede overleverte da bankkortet sitt. Mannen forklarte videre at han trengte pin-koden, med det påskuddet at han skulle taste inn noe på et apparat, sier Håkestad.

Dermed var skaden skjedd.

Ektepar i Lier ble også lurt

Det samme skjedde med et ektepar i Lier for et par uker siden. Også de ble oppsøkt av noen som skulle sjekke fjernsynet.

– Dersom du blir oppsøkt av noen som er ute etter å sjekke fjernsyn, parabol eller noe annet uten å ha en avtale, bør du være særdeles skeptisk og avstå. Det er så vidt jeg kjenner til ingen i det digitale nettverket som opererer på denne måten, dette er en metode for å lure seg inn, sier Håkestad. Han advarer videre mot ikke å forlede seg til å gi fra seg bankkort og pin-kode.

– Det finnes ikke noe grunnlag for å gi fra seg bankkortet til vilt fremmede, sier Håkestad.

Politiet fikk først melding om svindelen i Drammen dagen etter at det hadde skjedd, og er derfor på etterskudd i jakten på det som etter all sannsynlighet er mobile kriminelle som opererer på hele østlandsområdet.

Uttakssperre begrenser skadene

Ekteparet i Lier hadde satt en grense på hvor mye de kunne ta ut av kontoen i løpet av en uke. Svindlerene hadde dermed fått med seg i underkant av 10.000 kroner.

– Vi ser at i disse sakene så blir skaden betydelig mindre dersom det er satt en slik begrensing på kortet, sier Håkestad.

Etter at ekteparet hadde levert fra seg bankkortet, fikk de tilbake et annet kort.

Håkestad håper det finnes videoopptak fra uttakene som har blitt gjort med de frastjålne bankkortene.

Andre saker på dt.no:

Ny midstopper klar for Godset

Sendte tekstmelding til medsiktet kusine fra fengselet

Betalingsautomaten til Spiralen er stjålet

Artikkeltags