Frigir navnet på 14-åringen

HER: Ulykken skjedde ved rundkjøringen mellom Holmenbrua og Strømsø bru like før klokken 09 på morgenen forrige fredag. Samme kveld samlet flere seg til minnestund på stedet.

HER: Ulykken skjedde ved rundkjøringen mellom Holmenbrua og Strømsø bru like før klokken 09 på morgenen forrige fredag. Samme kveld samlet flere seg til minnestund på stedet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var 14 år gamle Rolf-André Ruth fra Lier som mistet livet i ulykken på Holmenbrua forrige fredag.

DEL

DRAMMEN/LIER:  Etterforskningen pågår fortsatt etter ulykken i Drammen 13. oktober der 14 år gamle Rolf-André Ruth fra Lier mistet livet melder politiet i en pressemelding.

Det er gjennomført en rekke vitneavhør, blant annet av skoleelever som var til stede da ulykken skjedde, men også av andre forbipasserende. Det gjenstår fortsatt noen avhør.

– Vi venter også på svar på tekniske undersøkelser, blant annet undersøkelser av den involverte lastebilen, sier politiadvokat Ingvild Lærum.

Politiet ber folk om å være forsiktige med å spekulere på årsaken til ulykken.

– Vi er klar over at det verserer ulike rykter om årsaken til ulykken. Vi oppfordrer til at det ikke spekuleres i dette, sier politistasjonssjef Øyvind Aas.

Fører av lastebilen har formelt status som mistenkt, og er avhørt som dette, det er ikke tatt beslag i sjåførens førerkort.

Medelever ble vitne til ulykken

En skoleklasse ved Høvik skole i Lier var på sykkeltur da den 14 år gamle gutten ble påkjørt av en lastebil på Holmenbrua. 14-åringen døde på stedet. De 17 andre medelevene ble vitne til ulykken. Elevene har blitt ivaretatt av kriseteamet i Lier i uken etter ulykken.

– Det er sterkt å se hvor gode disse ungdommene er mot hverandre. Og hvor flinke de er til å si ifra – både til oss og til hverandre – om hvordan de har det og hva de trenger av hjelp, uttalte leder av kriseteamet i Lier, André Sirnes tidligere denne uken.

Kriseteamet har vært til stedet på Høvik skole og snakket med de elevene som har hatt behov for dette.

– Skolen har gjort mye godt arbeid for å ivareta elever, foreldre og lærere.  Dette er en hendelse som preger mange unge mennesker, og det er derfor godt å se at støtteapparatet er tett på de berørte, sier politistasjonssjef Øyvind Aas.

Hadde minnemarkering samme kveld

– Han var en utrolig god gutt. En flott gutt som alle savner fryktelig, sa rektor Lisbeth Grøvdal da kamerater, lærere, foreldre og andre ungdommer var samlet til minnemarkering for 14-åringen på ulykkesstedet fredag kveld.

I en time ble veien forbi ulykkesstedet stengt, slik at folk kunne komme å legge ned blomster og tenne lys til minne om 14-åringen.

– Sterkt pregede vitner

Ulykken skjedde ved rundkjøringen mellom Holmenbrua og Strømsø bru like før klokken 09 på morgenen forrige fredag. Medelevene og andre vitner har vært og fortalt politiet hva de opplevde denne morgenen.

– De som har vært vitne til hendelsen er selvsagt sterkt preget av dette. Vi ønsker nå å få inn mest mulig informasjon om forløpet, slik at vi kan få et klarere bilde av hva som har skjedd, sa politiadvokat Ingvild Lærum i Sør-Øst politidistrikt tidligere denne uken.

Artikkeltags