Står fast på sykehusmillioner

HOLDER LØFTET: Finansminister Siv Jensen lovte penger til sykehuset da hun og statsrådkollega Bent Høie besøkte sykehustomta på Brakerøya i valgkampen. Det løftet holder hun. Her med stortingsrepresentant Morten Wold (t.h.) og Nils-Fr. Wisløff, adm. direktør i Vestre Viken Helseforetak.

HOLDER LØFTET: Finansminister Siv Jensen lovte penger til sykehuset da hun og statsrådkollega Bent Høie besøkte sykehustomta på Brakerøya i valgkampen. Det løftet holder hun. Her med stortingsrepresentant Morten Wold (t.h.) og Nils-Fr. Wisløff, adm. direktør i Vestre Viken Helseforetak. Foto:

Finansministeren varsler at livremmen må strammes i 2018-budsjettet, men pengene hun lovet til nytt sykehus i valgkampen står fast.

DEL

DRAMMEN: Da finansminister Siv Jensen (Frp) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) besøkte sykehustomta på Brakerøya midt i heteste valgkampen hadde de med seg løfter om 425 millioner til nytt sykehus neste år.

LES OGSÅ: 100 millioner mer i bykassen

– En stadfesting

Og det var ikke bare valgflesk de serverte. I statsbudsjettet foreslår regjeringen å bevilge nøyaktig dette beløpet neste år.

Det betyr at arbeidet med realisering av sykehuset kan gå videre som planlagt.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er en endelig stadfesting, sier stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen (H).

Ap-bekymring

Masud Gharahkhani, fersk stortingsrepresentant for Ap, er ikke like fornøyd. Han er glad for at pengene som lovet er inne, men bekymret for at det i statsbudsjettet ikke er lagt opp til økning i sykehusdrift.

Det betyr at helseforetakene vil måtte ta penger fra drift til investeringer, og det vil Ap følge opp, sier Gharahkhani.

– Det er like viktig med penger til drift som til investeringer, påpeker han.

Frykter enorme overskridelser

Sp-representant Per Olaf Lundteigen reagerer kraftig på at regjeringen bevilger penger til nytt sykehus, før grunnforholdene er endelig avklart og det foreligger en godkjent reguleringsplan.

– Det er veldig spesielt, sier Lundteigen og peker på de ekstremt strenge kravene for å kunne bygge et sykehus.

– Når de kjører på med bevilgninger, vil det kunne føre til enorme kostnadsoverskridelser i ettertid. Men det får regjeringspartiene ta ansvar for, sier han.

LES OGSÅ: Setter fart på InterCity og parkering av tog

LES OGSÅ: Museene får mer – men lik økning

Saken fortsetter under bildet

VELDIG FORNØYD: Stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen.

VELDIG FORNØYD: Stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen. Foto:

Lover å passe på sykehuset

Som medlem i helse- og omsorgskomiteen har hun hengt på sykehuset som en klegg. I siste stortingsperiode hadde Buskerud også Morten Wold (Frp) og Torgeir Micaelsen (Ap) i denne komiteen.

Nå er det ingen fra Buskerudbenken i helse- og omsorgskomiteen.

– Hvem skal passe på sykehuset, nå?

– Det skal jeg!

Kristin Ørmen Johnsen nøler ikke et sekund med svaret.

– Den rollen skal jeg påta meg, og jeg skal opp til spaden er i jorda, og vel så det, slår hun fast.

Jobben med å følge opp en helseklynge knyttet til det nye sykehuset slipper hun heller ikke fordi om hun har byttet komité, og nå sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen.

– Nå er penger til sykehuset på plass, og det må trykkes på gassen i forhold til helseklyngen. Jeg kommer til å følge nøye med på det, sier Ørmen Johnsen.

Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal (H) har ikke tatt bevilgningen til nytt sykehus for gitt, tross valgløftene. Derfor er også hun svært godt fornøyd med at den er inne på statsbudsjett-forslaget.

LES OGSÅ: Nesten ti millioner til Fjell

Flere studieplasser

Høgskolen er et annet hjertebarn for Kristin Ørmen Johnsen. Derfor er hun også kjempefornøyd med at regjeringen foreslår flere studieplasser ved Høgskolen i Sørøst-Norge, hvor Drammen er ett av flere studiesteder.

Regjeringen vil øke bevilgningen til høgskolen med 1,7 millioner til studieplasser innen IKT.

Artikkeltags