LIER/SVELVIK: Vestviken 110 fikk melding om at det var observert røyk i Finnemarka ved 12.30-tiden onsdag ettermiddag.

Brannmannskaper fra Sylling og Drammen har rykket ut til stedet.

– Mannskapene har lokalisert røyken og arnestedet. Det er ingen stor fare for spredning så lenge det er vindstille, opplyser Espen Thomassen ved Vestviken 110 til dt.no.

Han kan opplyse om at brannen skal være ikke altfor langt unna Dammyrdammen i Lier, nærmere bestemt et par kilometer nordvest mot grensen til Modum.

– Mannskapene på stedet har ikke bedt om ytterligere bistand, så det virker ikke som det er noe store greier, sier Thomassen.

Ett mål med skog

Et skogbrannfly fra Ringerike er nå på vei over for å sjekke Finnamarka og nærliggende områder.

– På grunn av dårlig mobildekning er det vanskelig å få kommunisert med mannskapene, men de mener å skal klare dette ganske greit med mindre vinden skal blusse opp noe, sier Thomassen.

Onsdag kveld oppsummerer fagleder Dag Muggerud hvordan arbeidet har pågått, og hva brannvesenet vil gjøre framover.

– Brannvesenet vil kontrollere området i kveld og i morgen. Det var utfordring å lokalisere branne og finne slukkevann, men vi brukte vann fra en drenert myr.

Frivillige hjalp til

– Det var ikke mulig å komme frem med noe kjøretøy, slik at alt utstyr måtte bæres frem av mannskapene, en snau kilometer fra bilveien, forteller Muggerud til Drammens Tidende.

Han skryter også av innsatsen av to frivillige som dukket opp.

– Vi fikk god hjelp til lokalisering og frakt av slanger og pumper, sier Muggerud.

Han tror årsaken til brannen skal være et lynnedslag basert på en flenge de observerte fra ei furu.

Brannvesenet advarer også tydelig at det er svært tørt i skogen i kjølvannet av det varme og tørre været. Meteorologisk Institutt har også varslet stor skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning.

Skogbrann i Svelvik

Onsdag kveld kunne brannvesenet også melde om en skogbrann i Svelvik.

Ved Ebbestadvannet skal et lite antall kvadratmeter med skog ha tatt fyr, men det skal ikke ha spredd seg nevneverdig. Brannen skjedde dessuten i nær tilknytning til en skogsbilvei, slik at brannvesenet ikke brukte lang tid på å få kontroll over brannen.