DRAMMEN : – Jeg hadde blitt veldig overrasket om Høyre hadde fått 50 prosent oppslutning om det var valg i dag. Det er litt i overkant av hva som er reelt for Høyre. I Lier og Drammen kan de kanskje få 40 prosent, sier han og begrunner i en kronikk i dagens Drammens Tidende hvorfor han tror det.

LES OGSÅ: En av to stemmer Tore O.

Del på Facebook

I målingene har Høyre har en ekstremt høy velgerlojalitet, samtidig som de appellerer til velgere fra alle partier.

– Både Ap og Frp har stygge, store netto velgertap til Høyre. Men også KrF og Venstre, ja til og med SV og Sp, lekker velgere direkte til Høyre, sier Marthinsen.

– I tillegg forsyner Høyre seg grovt av dem som satt hjemme sist. I sum er dette en oppskrift på hvordan et parti skal gjøre et brakvalg, skriver han.

Marthinsen tror Høyre har nådd et metningspunkt i regionen. Når Arbeiderpartiet setter i gang valgkampen vil Høyre merke det.

Men Arbeiderpartiet må få velgerne sine opp av sofaen og ned fra gjerdet, mener Marthinsen. Han viser til at om lag 8 000 av dem som stemte Ap ved fylkestingsvalget i Buskerud i 2007, sier nå at de ikke vet hvem de skal stemme på. Dette utgjør over en femtedel av Aps totale stemmeandel ved forrige valg og er for mye hvis Ap skal gjøre et godt valg.

– De har mistet flere velgere til sofaen enn Høyre, sier han.

Marthinsen synes også det blir spennende å se hvordan Høyre vil takle angrepene som Marthinsen mener vil komme, både fra politiske konkurrenter samt lokal og nasjonal presse.

– Dette har Frp tapt på i tidligere valgkamper. De har ikke klart å forsvare seg godt nok på kritisk dekning. Det tror jeg Høyre er bedre på, men det blir interessant å se, sier han.

LES OGSÅ: Erna fornøyd