DRAMMEN/LIER:

Mars 2010:

- Nytt sykehus på Gullaug har politisk prioritet. Regjeringen hadde ikke bevilget 250 millioner kroner til å kjøpe tomt hvis vi ikke mente alvor. Østfold skal prioriteres først, med Buskerud på andreplass. Forutsatt at alle formaliteter og investeringsmidler er på plass, kan man begynne å bygge i Buskerud etter at Østfold er i gang.

- Anne Strøm-Erichsen, helseminister (Ap)

Mars 2010:

– Dette bekrefter det jeg har sagt hele tiden. Nytt sykehus på Gullaug er regjeringens og Stortingets politikk. Nå må det bli slutt på å stille spørsmål rundt denne tomta.

- Martin Kolberg, tidligere partisekretær, nå 1. kandidat i Buskerud Ap.

– Han burde politisk skamme seg! Hadde det ikke vært for at hans parti saboterte utbygging av det eksisterende sykehuset forrige gang, hadde vi hatt nytt sykehus nå.

- Martin Kolberg om Drammensordfører Tore Opdal Hansen

Juni 2009:

– Dette er et viktig konkret skritt mot en løsning og viser at alle spekulasjonene om at Ap ikke gjør det vi kan er ubegrunnet. Det blir sykehus på Gullaug. Det er Ap den fremste garantisten for.

- Martin Kolberg

Sept 2009:

– Vi har satt av opp til 250 millioner kroner. Og skulle vi få den billigere, vil ikke pengene gå til noe annet enn Gullaug.

- Bjarne Håkon Hansen, tidligere helseminister (Ap)

11. OKT 2007:

- Vi må stole på at hennes tidligere positive uttalelser om nytt sykehus på Gullaug står fast. Det går ikke an at en statsråd strør om seg med garantier i konkrete saker, for deretter å løpe fra dem etterpå. Derfor skal vi alle sammen stole på at Brustad gjør det som står i hennes makt.

- Thorbjørn Jagland, tidligere statsminister og stortingspresident (Ap)

Sept 2008:

– Bjarne Håkon Hanssen har sett oss i øynene og garantert at han og regjeringen vil gå inn for bygging av nytt sykehus i Buskerud. Garantien var uforbeholden.

- Bjørn Tore Ødegården, leder i Buskerud Ap

Sept 2008:

– Gullaug er hverken mer eller mindre viktig for meg. Denne saken gjelder hele Ap som parti. Den handler om tilliten til politikersystemet.

- Lise Christoffersen, stortingsrepresentant (Ap)

Sept 2008:

– At det kommer et nytt sykehus i Buskerud bør det ikke herske tvil om. Alle erkjenner at det er behov for det, og at det nye sykehuset skal samlokalisere somatikk og psykiatri. Helse Sør har bestemt at det nye sykehuset skal ligge på Gullaug. Det er uproblematisk.

- Sylvia Brustad, tidligere helseminister (Ap)