Fra burger til blåskjell

Marina Fjellsøy forteller at du med litt tid og kreativitet kan lage akkurat den samme grillmaten hjemme, som du får kjøpt i ferskvaredisken.

Marina Fjellsøy forteller at du med litt tid og kreativitet kan lage akkurat den samme grillmaten hjemme, som du får kjøpt i ferskvaredisken. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Grillsesongen har startet for fullt. Er du allerede lei av pølser og flintsteik, gir vi deg noen tips til grillfesten her.

DEL

DRAMMEN: Marina Fjellsøy er assisterende ferskvaresjef på Meny Brakerøya, bedriften som i 2012 ble kåret til fylkets beste ferskvaredisk.

Her lages alt fra bunnen av, men de holder ikke oppskriftene hemmelige.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig grill

Noen favoritter

Ferskvaresjefen røper hva som er populært på grillen i år.

– Vi selger veldig mye av burgerne våre! Dette er ferskvareprodukter vi produserer selv, som er veldig populære. Det går også mye indrefilet av svin med kremost og bacon, og kyllingfilet med fyldig ost og chorizo. Og vil du ha storfe er entrecôte med barbecue og bacon populært, forteller Fjellsøy.

Hun tror de fleste handler ut ifra det de ser, men at de ofte får spørsmål fra kunder som har lyst til å gjøre grillingen litt mer spennende.

SE OPPSKRIFTER TIL GRILLINGEN HER.

– Vær tålmodig

– Det er lett å tro at vi vet hva vi vil ha når vi drar på butikken for å handle grillmat, men så enkelt er det ikke for alle, sier Fjellsøy, som forteller at de gjerne svarer på spørsmål om middagstips, oppskrifter eller tilberedningstips.

Rettene som Fjellsøy trekker fram som årets favoritter, kan du fint lage hjemme. Og hun mener tålmodighet er nøkkelen til grillsuksess.

– Har du ikke lyst til å stå på kjøkkenbenken eller foran grillen når sola steiker, så kan du alltids kjøpe maten ferdig. Men har du litt tid og kreativitet kan alt i disken her lages hjemme, sier Fjellsøy, og legger til:

– Det viktigste er å la maten få godgjøre seg på grillen, og få hvile når den er ferdigstekt. Da holder kjøttet på saften, og opplevelsen blir bedre.

LES OG SE VIDEO: «Snadder med Alexander»: Grillaften med kjøtt

LES OG SE VIDEO: «Snadder med Alexander»: Grillaften med fisk

Alt kan grilles

Fjellsøy er fiskehandler og mener fisk og skalldyr passer utmerket på grillen sammen med biffen til far.

– Alt kan grilles. Til og med blåskjell!, sier Fjellsøy.

Til høyre ser du noen ­oppskrifter på enkelt grilltilbehør som Fjellsøy deler med leserne av Drammen NÅ.

LES OGSÅ: Husk å sjekk gassgrillen før du tar den i bruk

LES PÅ DT+: Enkle middager på 1-2-3

Har du noen gode grilloppskrifter? Del med andre i kommentarfeltet under.

Artikkeltags