Første «skoledag»

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Kristin Ørmen Johnsen (H) og Morten Wold (FrP) debuterte som stortingsrepresentanter tirsdag.

DEL

OSLO/DRAMMEN/MODUM: Ørmen Johnsen har siden 2004 vært rektor ved Høgskolen i Buskerud. Hun har vært engasjert i Høyre i en årrekke og fra 2001 til 2004 var hun statssekretær for daværende statsråd Erna Solberg i Kommunaldepartementet.

Morten Wold meldte seg inn i Fremskrittspartiet for fem år siden da han ble hentet til Siv Jensen som kommunikasjonsrådgiver.

– Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at jeg skulle stå her i dag da jeg meldte meg inn i partiet for fem år siden, sier Wold.

– Vi har begge bred arbeidserfaring. Det er en styrke når vi skal jobbe på Stortinget, mener Ørmen Johnsen.

LES OGSÅ: – To partier i regjering er ikke et nederlag

– God og forpliktende avtale

Stortingsrepresentant Trond Helleland (H) hadde helst sett at alle de fire borgerlige partiene dannet regjering. Han tror likevel at Venstre og KrF kommer inn som fullverdige medlemmer på et senere tidspunkt.

– Vi har en god og forpliktende avtale. Den er et godt utgangspunkt for at vi skal komme enda nærmere hverandre, sier han med håp i sjel og stemme.

Han mener at det er et helt annet politisk miljø nå enn for bare noen få år siden. Han tenker særlig på forholdet mellom Kjell Magne Bondevik (KrF) og det FrP Carl I. Hagen styrte i 2005.

– Her har det blitt et helt annet klima, sier Helleland.

SE VIDEO MED HELLELAND: (artikkelen fortsetter under vidoen)

 

Michaelsen på friertokt

Også Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen går på frierføtter. Han tror ikke noe som helst på at Venstre og KrF kommer til å gå inn i noen regjering med FrP. 

– De bør heller komme til oss, sier han og går bort til venstreleder Trine Skei Grande i vandrehallen på Stortinget og gratulerer henne med fornyet plass i nasjonalforsamlingen.

– Jeg beklager at de to sentrumspartiene har vært med på å sette Frp i regjering. Jeg trodde «bordet fanget» dem, men jeg er gledelig overrasket over at de selv etter tre uker med sonderinger har valgt å stå på utsiden, sier Micaelsen.

LES OGSÅ: Kolberg skal vokte regjeringen

SE VIDEO MED MICAELSEN: (artikkelen fortsetter under videoen)

 

Varsler blåmandag

Per Olaf Lundteigen (Sp) frykter at den nye regjeringen kan få en økonomisk krise rett i fanget.– Situasjonen i Euroområdet kommer til å bli enda mer krevende enn nå. Den kan den blå-blå regjeringen få midt i fanget om to uker, to måneder eller to år. En ny finanskrise som er i emning vil endre rammevilkårene for regjeringen drastisk, mener Lundteigen og peker på at arrestasjonen av sentrale konservative politikere i Hellas er et lite hyggelig symptom.

Han mener spenningene i Europa er så skumle at han oppfordrer særlig ungdommer om å være forsiktig.

– Nå lever vi i en kunstig boble, det kommer hardere tider, sier han.

SE VIDEO MED LUNDTEIGEN:

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken