En bykjendis har gått bort

Per Syvertsen bisettes fra Strømsø kirke fredag 29. september kl. 13.00.

Per Syvertsen bisettes fra Strømsø kirke fredag 29. september kl. 13.00.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Per Syvertsen er død, 71 år gammel.

DEL

DRAMMEN: Han var en lokal bykjendis i flere tiår, en fargeklatt som alle kjente. «Per med tralla» var velkjent i byen da han kjørte papp til Norwegian Paper Mill. Pers Syversens lidenskap for Strømsgodset var viden kjent i hele Drammen by – og bleknet aldri.

Mange kjente ham også som «Godset-Per».

Ikke engang respektabel alder med tilhold på Åskollen Bo- og servicesenter de siste fem årene, satte en stopper for ekte kjærlighet og fotballglede.

I en 70-årsomtale av avisens Gro Ellingsgard, heter det at han benket seg foran fjernsynet for å følge klubben i hans hjerte i kamp på Marienlyst.

– Det glimtet til og gnistret i Syversen-blikket når Godset var tema, het det i omtalen.

– Som det gjør når han liker en replikk som seiler forbi, når noen spiller en kjent og kjær salme eller til tonene fra «Gamle gress», når en bit vannbakkels smelter i munnen.

– Per var trofast gjest hos oss. Og en av de beste sangerne i kirken, fortalte Jo Inge Bolstad under samlingen for Per.

Som unggutt bruke Per kreftene som gårdsgutt ved flere gårder i Drammens-distriktet.

Senere ble Per og papp et velkjent tospann i Drammen. Hundrevis av kjerrelass med papp ble trillet gjennom porten på Norwegian Paper Mill.

Skrantende helse satte for fem år siden en praktisk stopper både for kirkebesøkene på Strømsø og for tribuneplass på Marienlyst. Men engasjementet og lidenskapene levde i beste velgående.

Per Syvertsen bisettes fra Strømsø kirke fredag 29. september kl. 13.00.

Artikkeltags