Gå til sidens hovedinnhold

Går i nye tanker

Artikkelen er over 9 år gammel

Drammens andre bryggeri flyttet inn i nye og større lokaler.

DRAMMEN: Vesle Haandbryggeriet flytter nå fra Thornegata til nye lokaler på Sundland. I hall H på det gamle jernbaneverkstedet lukter det nå tungt av malt og vørter, for mandag ble den første satsen med nytt brygg satt.

Del på Facebook

– Det er snakk om en Pale Ale. I løpet av dagen skal vi fylle den første av seks nye gjæringstanker, forteller Jens Maudal.

Han er ikke så lite stolt av det nye bryggeriet. Seks nye, store tanker på 5000 liter hver står klare til å ta imot nye, håndlagede øl. I tillegg står det seks tanker fulle med øl igjen i Thornegata. Så snart disse er tømt og fylt opp på flasker skal også disse flyttes til Sundland.

LES OGSÅ: Drammensøl til topps på bortebane

LES OGSÅ: Smaken av ølkrig

– Vi tredobler produksjonen av øl, sier Maudal.

Før ølet går minst like fort ut som det brygges. Faktisk sier Maudal nei til de fleste forespørsler fra utlandet. Spesielt har det vært stor etterspørsel fra Italia og Spania han har måttet si nei til. For først vil han dekke det norske markedet.

I dag har Haandbryggeriet fem årsverk, og all produksjonen er overgjæret øl. Til sammenligning lager Aass Bryggeri hovedsakelig undergjæret øl (som pils og bayer).

– Det er mye mer smak i overgjæret øl, og helst skal det opp i alkoholprosent for å bli godt. Derfor er det kun tre av våre mellom 18 og 20 brygg som er under 4,75 prosent og kan selges i dagligvarebutikker.

LES OGSÅ: Test: Aass på juleøl-toppen

– Og hva er det met populære ølet?

– Det er hesjeølet. En gammel norsk tradisjon med et øl som ble brygget til byfolk som kom og hjalp til med innhøstingen på gårdene.

Årets juleøl, der Nissefar er det mest populære, er allerede utsolgt.
– Så nå har dere nok plass?

– Jeg tror heller det blir for lite, så vi har en avtale med Rom Eiendom om at de skal bygge på hvis, eller rettere sagt når, vi trenger mer plass.

LES FLERE LOKALE NYHETER

 

Kommentarer til denne saken