Gå til sidens hovedinnhold

Gima tapte mot kjedene

Artikkelen er over 10 år gammel

Da også Kiwi begynte med søndagsåpne butikker var det slutt for dagligvarebutikken Gima på Øren.

DRAMMEN: På søndagene kunne drammenserne stå i lange køer for å komme inn på Gima for å handle matvarer. Nettopp det å ha søndagsåpent var den store fordelen til den vesle matbutikken på Øren. Nå er det slutt.

– Vi ble utkonkurrert av Kiwi. Da Kiwi åpnet søndagsåpne butikker i Drammen ødela de handelen for oss, sier Kemal Emeci.

LES OGSÅ: Gima anmeldte Kiwi

Stengte dørene

Han var daglig leder for Gima AS som han eide og drev sammen med broren Muharrem Emeci. Onsdag var det slutt. Da gikk han til Drammen tingrett og begjærte oppbud.

– Konkurs ble åpnet onsdag, og jeg var der oppe og stengte butikken. Da var butikken nesten tømt for varer, så her er det lite eller ingenting igjen til kreditorene, sier advokat Øistein Rivrud, bobestyrer for konkursen i Gima.


Som en selvstendig matbutikk hadde Gima både større innkjøpskostnader og høyere driftskostnader enn det en kjedebutikk kan ha. Derfor var det å holde søndagsåpnet den lille fordelen de kunne ha ifølge Kemal Emeci.

Konkurransen

Så åpnet både Bunnpris og Kiwi søndagsåpne butikker i Drammen, i tilknytning til vanlige dagligvarebutikker. Da kunne den vanlige butikken brukes som lagerlokale for den søndagsåpne butikken.

LES OGSÅ: Kiwi vil ekspandere

– Det er helt klart konkurransen fra kjedene som har skapt problemene, sier Rivrud.

Gima har oppgitt å ha en gjeld på 800.000 kroner ved konkursåpning, hovedsakelig til leverandører. Regnskap for 2009 foreligger ennå ikke. I 2008 hadde butikken et overskudd på 287.000 kroner av en omsetning på ni millioner.

– Det er trist å måtte gi opp, ikke minst når det gjelder de mange lojale kundene våre her lokalt på Øren, sier Kemal Emeci.


Hva det nå blir i lokalene på Øren er opp til gårdeier å avgjøre. For brødrene Emeci er det bare triste dager, og Kemal Emeci vet ennå ikke hva han skal gjøre fremover.

LES FLERE LOKALE NYHETER FRA NÆRINGSLIVET HER
 

Kommentarer til denne saken