Sliter etter brustengning

Eier og daglig leder Tine Maj Møller ved Pikene på broen sier hun merket forskjellen over natta, da biltrafikken ikke lenger gikk forbi utstillingsvinduene hennes.

Eier og daglig leder Tine Maj Møller ved Pikene på broen sier hun merket forskjellen over natta, da biltrafikken ikke lenger gikk forbi utstillingsvinduene hennes. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Pikene på broen frykter de må stenge dørene etter at Bybrua ble stengt.

DEL

STRØMSØ: Eier og daglig leder Tine Maj Møller merker at trafikken ikke lenger går forbi utenfor utstillingsvinduet.

– Det var som å slå av en bryter den dagen bybrua ble stengt, sier hun.

Del på Facebook

Klesbutikken Pikene på broen holder til i Globusgården, og har vært der de siste åtte årene. Møller forteller at butikken har gått bra og har tre ansatte. Nå er hun usikker på butikkens fremtid.

LES MER: Hver 20. bil skal bort i Buskerudbyen

Folk kjørte forbi

Bybrua ble stengt mandag for to uker siden. Samme uke hadde Pikene på broen ifølge eieren bare halvparten av omsetningen de hadde i samme uke i fjor. Møller er overbevist om at det drastiske omsetningsfallet skyldes at trafikken ikke lenger går over brua.

– De eneste som er igjen på Strømsø torg nå, er pendlerne rundt stasjonen. Da bilene gikk forbi her, fikk jeg mange tilbakemeldinger på at folk så utstillingsvinduene mine og ble fristet til å komme. Noen sa også at de håpet på rødt lys, så de kunne stoppe og kikke inn, sier Pikene på broen-eieren.

LES OGSÅ: Trafikkproblemene verre enn noensinne i Drammen

Urettferdig

Møller føler at kommunen sier noe, men gjør noe annet.

– Kommunen sier de vil ha et yrende sentrum. Det bidrar vi til, med en nisjebutikk som skaper arbeidsplasser. Sentrum blir fint, men vi dør underveis, sier hun.

Butikkeieren føler seg sviktet av kommunen. I lang tid har hun vært oppgitt over parkeringspolitikken og at de har vært så innestengt under gravingen og trafikkomleggingen på Strømsø torg. Med brustengningen toppet det seg.

– En ting hadde vært at vi måtte stenge fordi vi ikke klarte å drive lønnsomt. Men vi har drevet bra i åtte år, før kommunen kommer og ødelegger over natta. Det føles veldig urettferdig, sier hun.

LES OGSÅ: Sier ja takk til gratis parkering i byen

Møller har en klar oppfordring til de som styrer byen.

– Åpne bybrua igjen og innfør to timers gratis parkering i hele sentrum. Først da kan vi virkelig konkurrere med kjøpesentrene, mener hun

Tenker langsiktig

Fungerende byplansjef Bertil Horvli forstår at stengningen av bybrua kan ha negative konsekvenser.

– Det vil alltid være bivirkninger ved større trafikkomlegginger. Det kan for eksempel endre kundegrupper, sier han.

Likevel understreker Horvli at brustengningen er ledd i en langsiktig plan for Strømsø.

– Det er en klar målsetting å utvikle Strømsø på sikt. Om det får enkelte negative konsekvenser nå, håper vi det i fremtiden vil styrke hele Strømsø. For her legger vi til rette for vekst, sier han.

LES FLERE NYHETER FRA NÆRINGSLIVET HER

HVA MENER DU OM STENGINGEN AV BYBRUA? DELTA I DEBATTEN I KOMMENTARFELTET UNDER!

Artikkeltags