Brakar har kjøpt seks elbusser av Volvo

NY LEVERANDØR: Brakar har skrevet avtale med en ny leverandør av elbusser. ILLUSTRASJON BRAKAR

NY LEVERANDØR: Brakar har skrevet avtale med en ny leverandør av elbusser. ILLUSTRASJON BRAKAR

Artikkelen er over 2 år gammel

De elektriske bussene skal etter planen være på veien vinteren 2019.

DEL

BUSKERUD: Bussene, som skal gå på linje 51 Drammen – Mjøndalen, har en rekkevidde på rundt 30 kilometer skriver Brakar i en pressemelding. Det er allerede satt opp ladestasjoner for bussene i Drammen og Mjøndalen.

Brakar har nå skrevet en ny avtale for levering av elektriske busser etter avtalen med den forrige leverandøren ble opphevet. De seks bussene skal være klare til å brukes vinteren 2019. Bussene har en prislapp på 35,5 millioner kroner.

– Først og fremst er vi nå glade for at vi har på plass ny leverandør av elektriske busser, sier administrerende direktør i Brakar, Terje Sundfjord.

– Det er uheldig for både våre kunder, Brakar og storsamfunnet i Drammensområdet at de elektriske bussene er blitt så forsinket.  Vi har handlet så raskt vi har hatt mulighet til i denne saken, i tråd med regler for offentlige anskaffelse som Brakar må følge, sier han.

Brakar skulle egentlig sette seks nye elbusser i drift i november i fjor. Det nederlandske selskapet Ebusco skulle levere bussene, men Brakar har nå sagt opp avtalen med denne leverandøren fordi de ikke har klart å levere bussene.

Brakar har i stedet skrevet avtale med Volvo.

Bussene skal etter det Brakar opplyser kjøre på lokalt levert, ren og fornybar energi fra Glitre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken