Bruker 39 millioner på å sikre drikkevann

SENKER VANNSTANDEN. – Vi skal legge 1,4 kilometer med vannledning på
bunnen av Hagatjern, fra dammen til badestranda. I den forbindelse blir nå vannstanden
gradvis senket med to meter, forteller prosjektansvarlig i Glitrevannverket, Dag-Runar
Hansen.

SENKER VANNSTANDEN. – Vi skal legge 1,4 kilometer med vannledning på bunnen av Hagatjern, fra dammen til badestranda. I den forbindelse blir nå vannstanden gradvis senket med to meter, forteller prosjektansvarlig i Glitrevannverket, Dag-Runar Hansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Glitrevannverket bruker nå 39 millioner på å sikre drikkevannstilførselen på Konnerud og i Åsen i Mjøndalen. I forbindelse med arbeidet tappes Hagatjern ned, men badestranden skal bli minst like fin som før.

DEL

DRAMMEN/NEDRE EIKER: Det har vært mye fokus på drikkevann og vannforsyning både nasjonalt og lokalt i det siste med de dramatiske hendelsene på Askøy utenfor Bergen, og med lokale forurensningstilfeller både i Hurum og Krødsherad.

Det er imidlertid ingenting som tyder på at det er økt fare for forurensning av Glitrevannverkets drikkevannskilder eller høydebasseng her i regionen, skriver vannverket i en pressemelding om arbeidet som nå skal gjøres for å sikre tilførsel av drikkevann til Konnerud og Åsen i Mjøndalen.

Ferdig til påske

En ny reservevannledning mellom Åsen og Konnerud skal på plass. Arbeidet startet i januar og skal være ferdig til påsken 2020.

– Og mens vi likevel graver, så legges også høyspentledningen ved siden av vannledningen i samarbeid med Glitre Energi slik at også strømforsyningen i Åsen kobles sammen med strøm på Konnerud, opplyser prosjektansvarlig Dag-Runar Hansen i Glitrevannverket.

Badestranda blir minst like fin

I forbindelse med arbeidet senkes vannstanden i Hagatjern med to meter.

– Badegjester og hytteeiere vil i tiden fremover merke at vannstanden blir lavere og stranda litt større denne sommeren. Når det gjelder selve arbeidene ved badestranda så starter ikke de før i september, og da vil stranda være stengt ut året. Vi vil selvsagt tilføre ny sand på stranden, slik at den blir minst like fin som i dag, påpeker Hansen.

Ekstra bonus

Glitrevannverket leverer drikkevann til eierkommunene Drammen, Lier, Nedre Eiker og Røyken, samt Frogn og deler av Sande.

I dag er Bremsa reservevannkilde for befolkningen på Konnerud. Selv etter vannbehandling er ikke dette fannet av god drikkekvalitet, og det har så langt heller ikke vært tatt i bruk.

– En ekstra bonus er at når den nye ledningen er ferdig så kan Bremsa frigis til allmennheten, sier Dag-Runar Hansen i pressemeldingen.

Ved Bremsa er det i dag restriksjoner for eksisterende hytter. Bading og telting er forbudt for allmenheten.

Disse restriksjonene blir altså borte når Konnerud og Åsen er sikret ny reservevannledning.

GOD STEMNING. Entreprenørselskapet Kaare Mortensen Buskerud AS er godt i
gang med gravearbeidene. Her er verneombud Micael Torgersen (t.v.) og maskinfører Tobias Østenengen i hyggelig passiar med Glitrevannverkets Dag-Runar Hansen (i midten).

GOD STEMNING. Entreprenørselskapet Kaare Mortensen Buskerud AS er godt i gang med gravearbeidene. Her er verneombud Micael Torgersen (t.v.) og maskinfører Tobias Østenengen i hyggelig passiar med Glitrevannverkets Dag-Runar Hansen (i midten). Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken