Buskerud-ordførere godtar mer OL enn Stang

Ordfører i Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad, mener at felles OL-titting kanfungere som positive tiltak på arbeidsplassen.

Ordfører i Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad, mener at felles OL-titting kanfungere som positive tiltak på arbeidsplassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo-ordfører Fabian Stang ville nekte ansatte i Oslo kommune å se OL i arbeidstiden. Så langt vil ikke lokale ordførere gå.

DEL

BUSKERUD: Onsdag skrev VG at ordfører i Oslo, Fabian Stang, vil nekte 55.000 ansatte i Oslo kommune å se på OL-sendinger i arbeidstiden.

– Ja, vi er nødt til å være litt strenge. Vi har en jobb å gjøre for dem som trenger oss og vi er nødt til å sette grenser, sier Stang til VG.

Etter en ringerunde til ordførerne i Drammen, Lier, Øvre og Nedre Eiker, viser det seg imidlertid at regimet ikke vil bli like strengt i drammensdistriktet.

– Har hatt OL før

I Nedre Eiker tror ikke ordfører Bent Inge Bye (Ap) at denne problemstillingen vil bli noe stort problem.

– Vi har hatt OL før, og både Norge og Nedre Eiker står fortsatt, for å si det sånn, sier han.

Selv om det i utgangspunktet er rådmannen som tar stilling til dette, ser ikke ordføreren noen grunn til å legge ned et totalforbud slik som Stang.

– Jeg tror det er en illusjon å tro at ingen kommer til å kikke bort på en skjerm under OL, samtidig som det er uholdbart at alle skal sitte og se lange sendinger på jobb. Men hvis noen forskyver lunsjen sin for å se en stafett eller noe lignende, er det greit, mener han.

LES OGSÅ: Bjørndalen kan bli IOK-medlem

Kommer ikke til å kontrollere

Heller ikke i Øvre Eiker blir et OL-forbud vurdert.

– Jeg kommer ikke til å gå rundt på rådhuset, skoler eller sykehjem for den sakens skyld, for å sjekke hva ansatte driver med. Selv om det er OL, har vi alle våre vanlige oppgaver og er opptatt av gode tjenester for våre innbyggere, sier ordfører Ann Sire Fjerdingstad (H).

Samtidig ser hun på OL som noe sosialt og positivt.

– Noen er helt sikkert mer opptatt av OL enn andre. Noen ansatte prøver kanskje å gjøre en sosial sak på arbeidsplassen rundt felles frokost eller lunsj. Det synes jeg er gode tiltak. Så lenge de ansatte gjør jobben sin, så ser jeg på dette som trivsel på arbeidsplassen. I en ellers travel hverdag er det viktig å ha rom for det. Glade ansatte gir gode tjenester, sier hun.

LES OGSÅ: OL gratis på nettet

Har tillit til de ansatte

Lier-ordfører Helene Justad slutter seg til.

– Om noen ser en OL-spurt, så går nok ikke Lier kommune under av det. En sykepleier kan selvfølgelig ikke gå fra en pasient, men om noen føler at de har ti minutter til overs ved en skjerm, ser jeg ikke noe problem. Først og fremst har jeg tillit til at mine ansatte disponerer arbeidstiden sin fornuftig og gjør det de skal gjøre, sier hun.

I Drammen tror ordføreren at de vil finne en løsning dersom OL-problemstillingen oppstår.

– Dette er jeg helt sikker på at virksomhetsledere og ansatte finner frem til gode løsninger på, sier Tore Opdal Hansen (H).

LES OGSÅ: Et olympisk sus over lokal trio

Møter motstand

Fabian Stangs OL-nekt har møtt mye motstand onsdag. Blant annet har både LO-leder Gerd Kristiansen og AP-topp Rune Gerhardsen gått hardt ut.

Onsdag ettermiddag uttaler også ansvarlig byråd i Oslo, Torger Ødegaard, seg stikk i strid med ordføreren. Hans mening ligner mer på ordfører-meningene i drammensregionen.

– Det er byrådets syn at vi har tillit til våre medarbeidere. Jeg vet godt at både ledere og ansatte i Oslo kommune meget vel vet at de har ansvar for å levere et godt tjenestetilbud også under OL, sier han til VG.

Senere onsdag snur også Stang i saken – delvis. Han mener nå at de ansatte kan få se noe OL, så lenge de jobber lenger.

Hvordan er det på din arbeidsplass?

Får du lov til å se på OL i arbeidstiden? Svar i kommentarfeltet under.


Andre saker på dt.no:

Vil tillate grafitti i Drammen

Prøver å selge millionvilla til rabattert pris

Hva er det Jostein Flo gjør her?

Artikkeltags