Gå til sidens hovedinnhold

Fem direktører i Nye Drammen på plass

Artikkelen er over 3 år gammel

De fem første direktørene i den nye storkommunen er på plass. To er fra Drammen, to fra Nedre Eiker og en fra Svelvik. – Klart noen er skuffet, sier prosjektrådmann Elisabeth Enger om de som ikke nådde opp.

DRAMMEN: Prosjektrådmannen har altså funnet fem av åtte direktører blant dagens toppledere i de tre kommunene som skal slå seg sammen fra 1. januar 2020.

De fem er:

  • Siri M. Skøien som direktør for folkehelse og miljø. Skøien er i dag kommunalsjef for tekniske tjenester i Nedre Eiker kommune.
  • Hege T. Rokke som direktør for omsorg. Rokke er i dag kommunalsjef for helse og velferd i Nedre Eiker kommune.
  • Karen Tone Børsum som direktør for utdanning. Børsum er i dag kommunalsjef for oppvekst og utdanningstjenester i Svelvik kommune.
  • Trond Julin som direktør for styring og eierskap. Julin er i dag fungerende rådmann i Drammen kommune.
  • Kirsti Aas Olsen som direktør for administrasjon og administrativ effektivisering. Aas Olsen er i dag HR- og utviklingsdirektør i Drammen kommune.

– Glad for tilliten

– Jeg er glad for den tilliten som er blitt vist meg, og jeg ser fram til å jobbe sammen med svært dyktige og inspirerende kolleger i Nye Drammen, sier Siri Skøien.

Hege T. Rokke er også veldig glad for tilliten.

– Det å få være med å bygge en ny kommune er en mulighet en får bare en gang i livet. Jeg går til oppgaven med stor entusiasme og gleder meg til å starte opp. Jeg ser fram til å samarbeide med rådmannen og de andre direktørene og alle de flotte og dyktige medarbeiderne vi har innenfor omsorgstjenestene i de tre kommunene, sier Rokke.

Prosjektrådmann Elisabeth Enger er svært glad for å ha fått med seg disse fem på laget.

– De representerer kunnskap og erfaring som blir svært viktig i det videre arbeidet med å bygge den nye kommunen, skriver Enger i en pressemelding.

De resterende tre direktørstillingene skal lyses ut eksternt. Det gjelder

  • Utvikling og digitalisering
  • By- og stedsutvikling
  • Kultur og arbeid og inkludering

Prosjektrådmannen jobber for at hele ledergruppen skal være klar i løpet av oktober i år.

LES OGSÅ: 15 kommunetopper kjemper om åtte direktørjobber

 

Fra direktør til kommunalsjef

I den første, interne rekrutteringsrunden var det potensielt 15 toppledere å velge mellom i de tre kommunene. Ti av dem ble altså funnet for lett, eller ønsket ikke direktørjobb.

Nåværende byutviklingsdirektør Bertil Horvlis navn er ikke blant de internt rekrutterte direktørene.

– Vi har hatt en dialog rundt lederstruktur og roller. Det innføres et kommunalsjef-nivå. Jeg går inn der og skal jobbe videre med byutvikling som kommunalsjef, sier Horvli.

– En løsning du er godt fornøyd med?

– Ja, det er jeg. Vi har diskutert oss gjennom dette i samtaler om lederkabalen, sier Bertil Horvli.

Skuffelse hos noen

I den første, interne rekrutteringsrunden var det potensielt 15 toppledere å velge mellom i de tre kommunene. Ti av dem ble altså funnet for lett, eller ønsket ikke direktørjobb.

Elisabeth Enger legger ikke skjul på at det har vært konkurranse om direktørjobbene.

– Flere enn disse fem hadde ønsket seg en slik posisjon, så klart at noen er skuffet, sier Enger.

Hun synes hun har hatt gode samtaler med alle kandidatene, hvor også en rolle på nivået under, altså kommunalsjef, har vært snakket om.

Jakter på yngre menn

Det er en kvinnetung ledergruppe Elisabeth Enger har satt sammen så langt. Fire av fem er kvinner, og må kunne kalles godt voksne.

– Ja, vi har en jobb å gjøre med kjønnsbalansen i den eksterne rekrutteringsrunden, erkjenner prosjektrådmannen.

Aldersmessig trengs også balanse. Det skal letes godt etter menn, og gjerne av den litt yngre garden, varsler Enger.

LES OGSÅ: Fikk toppjobb i konkurranse med åtte andre søkere

Begynner raskt

Prosjektrådmannen legger til grunn at direktørene raskt går inn i prosjektteamet på heltid og bidrar inn i arbeidet med etableringen av nye Drammen kommune.

Unntaket er Trond Julin som vil fortsette i sin nåværende stilling som fungerende rådmann i Drammen ut 2019, samtidig som han vil delta med en del av sin tid i det nye lederteamet.

Kommentarer til denne saken