Gjerde skuffet over 3. plass

– Det er klart jeg er litt skuffet over å ikke å stå på det som er ansett som sikker plass. Jeg har stått på tredje plassen tre ganger før, sier Knut Gjerde.

– Det er klart jeg er litt skuffet over å ikke å stå på det som er ansett som sikker plass. Jeg har stått på tredje plassen tre ganger før, sier Knut Gjerde. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jørund Rytman og Morten Wold er foreslått på de to første plassene på Frps stortingsliste. Men flere vil utfordre dem på topplassene.

DEL

DRAMMEN: En av dem som er minst fornøyd med nominasjonskomiteens forslag til stortingsliste er Nedre Eikers Knut Gjerde. Etter nesten 30 år i lokalpolitikken har han lenge ønsket seg en plass på Stortinget. Det kan bli vrient med den tredjeplassen han har fått på listen.– Det er klart jeg er litt skuffet over å ikke å stå på det som er ansett som sikker plass. Jeg har stått på tredje plassen tre ganger før, sier Gjerde.

Han har vært så nær, så nær. I 2005 manglet han bare tre da han tapte kampvoteringen mot Rytman 38 mot 41. Nå blir han forbigått igjen. Rytman får fornyet tillit av nominasjonskomiteen, mens Morten Wold fra Modum prioriteres på andre plassen.

LES OGSÅ: Gjerde på topp

Gjerde har ikke tenkt til å gi seg av den grunn. Om han skal utfordre Rytman eller Wold har han ikke bestemt seg for.

– Det må vi vurdere litt før møtet i desember, sier Gjerde som er politisk nestleder i Buskerud Frp.

Om de to over ham på listen sier Gjerde:

– Morten er et friskt pust og en hyggelig fyr. Jeg har ikke noe personlig mot Morten, han har en god bakgrunn. Rytman synes jeg godt kunne vært litt mer synlig for Buskerud.

LES OGSÅ: Rytman og Wold på Frp-toppen

Valgkamp

Etter at mangeårig stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp) i august annonserte at han ikke stiller til gjenvalg, har det vært helt åpent hvem som går inn i toppen. Nominasjonskomiteen foretrakk altså Wold. Han er leder av Modum Frp og har jobbet i informasjonsavdelingen i Frps stortingsgruppe de siste fire årene. Wold er tidligere journalist med bakgrunn fra både Fremtiden, Bygdeposten og Drammens Tidende.

– Det er veldig hyggelig at jeg blir foreslått, men jeg vil understreke at dette bare er et førsteutkast, sier Wold som forventer å bli utfordret fra andre på listen.

– Jeg tar ingenting for gitt. Det er flere gode kandidater på listen, og kanskje flere som vil utfordre, sier han.

Mens Wold sier han ikke vil drive aktiv valgkamp fram mot nominasjonsmøtet i desember, skal Gjerde ut på reise.

– Jeg har som mål å komme meg rundt til de fleste lokallagene i Buskerud i løpet av høsten, sier Gjerde.

Utfordrere

Det er forventet at flere vil kjempe for en høyere plass på listen. Morgan Langfeldt (Lier) på femte plass og Lavrans Kierulf (Drammen) på åttende plass vil trolig se oppover.

– Det vil være løgn å si at jeg ikke er skuffet, men jeg har ikke bestemt meg for om jeg vil utfordre, sier Kierulf.

Ida Marie Holen fra sto på tredje plass sist. Hun er også en mulig utfordrer i toppen. Hun var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

LES OGSÅ: Tar opp kampen med Gjerde

- Enstemmig liste

– Vi føler vi har et luksusproblem, sier Leif Skjerven som leder nominasjonskomiteen i Buskerud Frp.

Han sier førsteutkastet til listen ble vedtatt enstemmig.

– Men det var mange diskusjoner underveis. Nå går vi for det vi har kommet fram til, sier han.

Skjerven vil ikke utdype hvorfor de landet på Jørund Rytman og Morten Wold på de to øverste plassene, og at Knut Gjerde føler seg forbigått og varsler kampvoteringer om det som ansees som sikker plass.

– Gjerde er kjempeflink han, men det er vanskelig når man har så mange gode kandidater, sier Skjerven fra Ringerike.

– Men vi føler vi har gått for de beste, uavhengig av kjønn eller geografi, sier han.

LES OGSÅ: - Er noe

Artikkeltags