Legger fram nytt bypakke-forslag

ENIGE: De to gruppelederne Tove Paule (H) og Eivind Knudsen (Ap) vil legge fram et nytt forslag for bypakke Drammen i formiddag.

ENIGE: De to gruppelederne Tove Paule (H) og Eivind Knudsen (Ap) vil legge fram et nytt forslag for bypakke Drammen i formiddag.

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyre og Arbeiderpartiet vil i formiddag legge fram et felles forslag til ny bypakke som senere på dagen vil fremmes for Drammen bystyre.

DEL

DRAMMEN: Gruppelederne i Drammen Høyre og Drammen Arbeiderparti vil klokken 11.00 i formiddag legge fram et felles forslag til ny bypakke. Forslaget vil legges fram for bystyret i kveld.

Høyres gruppeleder Tove Paule er svært ordknapp om hva det nye forslaget innebærer på morgenkvisten tirsdag:

– Vi har blitt enige om å ikke si noe før pressekonferansen, så folk får følge med der, sier Paule.

Drammens Tidende sender pressekonferansen direkte for våre abonnenter kl. 11 her.

- Godt forslag

Gruppeleder for Arbeiderpartiet, Eivind Knudsen, bekrefter at de to partiene har kommet fram til et felles forslag for ny bypakke.

– Vi mener at vi har kommet fram til et godt forslag. Det har vært et ønske om å finne fram til et bredt forlik i denne saken, og det mener vi at vi nå har fått til, sier Knudsen.

– Forslaget ble lagt fram for vårt gruppemøte i går kveld, og der ble det enstemmig vedtatt, sier han.

Det er kun Arbeiderpartiet og Høyre som har utarbeidet forslaget, men Knudsen utelukker ikke at andre partier vil gi sin tilslutning når innholdet i avtalen blir kjent.

Det felles forslaget til de to partiene – som har flertall i bystyret – vil være utgangspunktet for de videre forhandlingene med nabokommunene om bypakka. Den skal etter planen vedtas før sommeren.

Etter at det første forslaget til bypakke strandet, ble pakka pakket om – og fire forskjellige forslag lagt ut på høring. Det er disse forslagene og innspillene som er kommet inn som har dannet grunnlaget for det forslaget som i dag legges fram fra Høyre og Arbeiderpartiet.

Frp ikke invitert

Fremskrittspartiets gruppeleder, Ulf Erik Knudsen, er spent på hva som kommer fram på dagens pressekonferanse.

– Jeg har vært klar over at det har vært samtaler mellom Høyre og Arbeiderpartiet, men ikke hva som har vært innholdet i disse samtalene. Fremskrittspartiet har ikke vært invitert til disse samtalene, men det er nok fordi vårt standpunkt som motstandere av bompakka har vært kjent lenge, sier Knudsen.

– Jeg er ikke sjokkert over at de finner sammen, men er samtidig spent på hva de legger fram, sier Knudsen.

Bypakke-fakta

Buskerudbyen er et forpliktende areal- og transportsamarbeid mellom kommunene Drammen, Lier, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Buskerud fylkeskommune.

Statens vegvesen, Jernbaneverket og Fylkesmannen er partnere i samarbeidet.

Buskerudbypakke 2 inneholder tiltak for totalt 14,4 milliarder. Pakken skal finansieres hovedsaklig med bompenger, innkrevd over 15 år.

Etter planen skal bomstasjonene være på plass sommeren 2020.

Ni byområder er aktuelle for byvekstavtale, deriblant Buskerudbyen.

Belønningsmidler, som skal fremme kollektivtrafikk, gange og sykkel er ett element i byvekstavtalene.

Tiltak i bypakke/byvekstavtale skal bidra til å nå nullutslippsmålet i Stortingets klimaforlik.

Drammens Tidende kommer tilbake med mer.

Artikkeltags