Gå til sidens hovedinnhold

Luftforsvaret på øvelsestokt

Artikkelen er over 9 år gammel

En rekke militærhelikoptre har den siste tiden blitt observert over drammensregionen.

SØNDRE BUSKERUD: Drammens Tidende har mottatt flere tips om aktivitet med militære fly og helikoptre i luftrommet over drammensregionen den siste tiden.Senest i dag ble tre helikoptre observert i formasjon over Fjell, og torsdag ble det sett over Solbergåsen. Ifølge Luftforsvaret er årsaken øvelser for oppdrag i Afghanistan.

- Vi bedriver opptrening med forsvarets besetning for at de skal stille best mulig rustet før de settes inn i skarpe operasjoner i konfliktområder. Blant annet har vi regelmessig aktivitet over Drammensområdet med forsvarets Bell 412-helikoptere, som benyttes som medisinske helikoptere i Afghanistan, sier kaptein og infoleder Ola K. Christensen i Luftforsvaret til dt.no.

- Vi har regelmessig aktivitet over Drammen med Bell 412-helikoptre.

Medisinsk evakuering

I Afghanistan har Norge har tre slike helikoptere i beredskap, også kalt Norwegian Aeromedical Detachment. 

- Treningen går blant annet ut på medisinsk evakuering av ISAF-soldater og afghanske sikkerhetsstyrker, sier Christensen.

Aktiviteten med helikoptrene foregår både på dagtid og i mørke. Bell-helikoptrene er stasjonert på Rygge og Bardufoss. Sporadisk hender det også at forsvaret flyr over drammensområdet med jagerfly og militære transportfly, men Christensen har ikke kjennskap til noen bestemte øvelser med slike luftfartøy den siste tiden.

Militærhelikopter
OBSERVERT: Dette B412-helikopteret ble fotografert over Solbergåsen torsdag. FOTO: JOAKIM FJELDLI

Også i fjor skrev Drammens Tidende om militær aktivet i luftrommet over drammensregionen, da fem helikoptre i formasjon uten lys dundret over hustakene i Lier en oktoberkveld.

Har du tatt bilder av militærfly- eller helikoptre over Drammen? Send oss bilder på web@dt.no.

Kommentarer til denne saken