16 husløse etter storbrann

Leilighetsbygget i Christian Bloms gate 4 ble totalskdet etter storbrannen

Leilighetsbygget i Christian Bloms gate 4 ble totalskdet etter storbrannen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Seks personer ble kjørt til sykehus etter en voldsom boligbrann på Strømsø natt til onsdag - totalt 16 mistet hjemmet.

DEL

DRAMMEN: Det tok nærmere halvannen time fra brannen startet rundt klokken 01.15, til brannvesenet fikk kontroll over flammene i den eldre trebygningen i Christian Bloms gate på Strømsø. Alle beboerne kom seg ut med livet i behold.Politiet fryktet en stund at brannen skulle spre seg grunnet tett trehusbebyggelse på stedet, og evakuerte derfor 10 personer fra et av nabohusene - totalt ble 22 personer evakuert mens det fortsatt var full fyr.

De seks personene som er kjørt til sykehus skal ikke være alvorlig skadd, men er kjørt til Drammen sykehus for behandling av røykskader, ifølge politiet. En av disse skal være en gravid kvinne. To personer ble kjørt til legevakt for sjekk.

- Alle er nå skrevet ut, det var ingen alvorlige skader bare røykskader og sjokk, sier Hagen onsdag morgen.

Lå og sov

Alle beboerne i boligen slapp fra branninfernoet med livet i behold.

- Brannvesenet har gått gjennom bygningen etter beste evne, og det er ikke flere å se. Alle som oppholdt seg i bygningen skal være ute, opplyser operasjonssentralen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

En person som lå og sov i en av leilighetene, ble reddet av røykdykkere som måtte bryte seg inn til vedkommende før det var for sent.

Totalt ble det evakuert tolv personer fra det brennende huset, inkludert de seks som er kjørt til sykehus. 16 personer bor ifølge politiet registert på adressen.

Ukjent brannårsak

Politiet vil foreløpig ikke spekulere i hva som kan være brannårsaken, men setter ikke brannen i sammenheng med de påsatte brannene i Drammen for noen uker tilbake.

Mannen som varslet politiet om brannen bor i en leilighet i husets andre etasje. Han åpnet kjøkkendøren og da var det full fyr på kjøkkenet.

- Vi kan ikke si noe om hvor brannen startet, men vi har ingen mistanke om at den kan være påtent, forteller operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Brannvesenet vil holde på med etterslukking av brannen onsdag morgen og formiddag. Kriminalteknikere undersøkte onsdag formiddag ruinene. Første etasje var under oppussing og ubebodd, men politiet tror ikke brannen har startet i forbindelse med oppussing.

Politiet har sperret av et stort område rundt branntomten, og opplyste klokken 02.40 av brannvesenet var i ferd med å få kontroll over flammene.

- Huset er å anse som totalskadet. Andre etasje og loftet er totalt utbrent, sier Hagen.

De 16 beboerne er nå installert på et hotell i byen. Kommunens hjelpeapparat vil i løpet av onsdagen sette i gang arbeidet med bistå familiene.

Røykla store deler av byen

Brannen skapte stor røykutvikling, og var synlig fra store deler av Drammen.

Brann Rundtom

Vinden har dessuten bært med seg røyken over store deler av Rundtom, Tangen og indre deler av Drammensfjorden.

Brannen har forøvrig mange fellestrekk med storbrannen på Rundtom i april 2010 - også da brant det i et større leilighetskompleks i samme område, og mange ble husløse.

Klokken 03.05 drev brannvesenet fortsatt slukking, men det skulle da være minimal fare for spredning. Politiet fikk først melding om brannen klokken 01.17.

LES OGSÅ: Etterlyser mann etter Bragernes-brannene

Artikkeltags