DRAMMEN: Om drøye to uker er det slutt. Foreldelsesfristen har løpt ut. Politiet kan snart ikke etterforske saken lenger. Men håpet om å finne Therese lever videre.FRPs forslag om å fjerne foreldelsesfristen ble nedstemt på Stortinget. Nå er moren sint og lei seg, og orker ikke lenger å prate med media.

- Hun hadde et håp om bistand fra myndighetenes side, men etter voteringen er alt negativt og svart. Moren til Therese greier ikke å forstå hva regjeringspartiene og justisministeren venter på, og hun anser dette som et svik mot Therese og familien, sier Feydt til VG.

LES OGSÅ: Faremo vil utsette behandlingen av foreldelsessfristen

Leter videre

Til tross for at en gruppe privatetterforskere har funnet mulige spor av jenta som forsvant fra Drammen i utlandet, må politiet sette en strek for etterforskningen.

- Det er ting som kan tyde på at Therese kanskje ikke er død allikevel, men at hun ble kidnappet eller bortført til et konkret land. Jeg ønsker ikke å gå ut med hvilket land dette er, fordi det vil bli foretatt nye undersøkelser der, sier Feydt til NRK.

- Det er ting som kan tyde på at Therese kanskje ikke er død allikevel, men at hun ble kidnappet eller bortført til et konkret land

LES OGSÅ: De gir ikke opp Therese

Innsamling

For Thereses mor er ikke det viktigste å dømme gjerningsmannen, men å finne ut hva som skjedde med datteren. Det håpet lever fortsatt.

– Vi har ikke gitt oss med tanke på utanlandssporet. Forsvinningssaker er det ikke foreldingsfrist på, seier kriminolog og privatetterforsker Nina Valen til NRK.

Advokat Feydt har satt igang en innsamlingsaksjon blant privatpersoner for å følge de nye sporene i saken. Han antar at det trengs rundt 50.000 kroner til å dekke kostnadene privatetterforskerne har for å følge opp utenlandssporet, melder NRK.

LES OGSÅ: Nye avhør i Therese-saken

Det er ennå ikke bestemt hvordan innsamlingsaksjonen skal organiseres.