250 tonn kabel på vei til Orkenøyene

Adm.dir. Hans Henrik Bruusgaard (t.v.) og produksjonsdirketør John Henry Harberg ved Draka Norsk Kabel følger undervannskabelen helt ombord.

Adm.dir. Hans Henrik Bruusgaard (t.v.) og produksjonsdirketør John Henry Harberg ved Draka Norsk Kabel følger undervannskabelen helt ombord. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

I ettermiddag legger C.S. Sovereign fra kai i Drammen med kurs for Orkenøyene .
Om bord har den 11 kilometer nyutviklet sjøkabel fra Draka Norsk Kabel. Kabelkarusellen veier nærmere 250 tonn.

- For oss er dette en viktig leveranse. Den nyutviklede kabelen som skal brukes til produksjon av fornybar energi ved et tidevannskraftverk utenfor Orkenøyene blir en viktig referanse og bevis på hva den nye fabrikken vår er god for. Og liv laga, sier administrende direktør Hans Henrik Bruusgaard, til dt.no.

Leveransen verdt i underkant av 10 millioner kroner går til IMEC (European Marine Energy Centre) og er en av to spennende nye kontrakter Holmen-bedriften har signert i år. Totalt beløper de to ordrene seg til nærmere 100 millioner kroner.

Kabelen som ble lastet rett fra fabrikk om bord i utleggerfartøyet, er ca. 10 centimeter tykk. Den rommer tre kraftledere og fiberkabel for kommunikasjon. Pluss mye armering.

- I de farvann den skal brukes må den tåle mye juling. Og det er vi sikre på at den gjør. Dette er svært spennende for oss. Ny fornybar energi produsert til havs og ved vindmøller er et marked vi vil være med på og ligge i front, sier Draka-sjefen lettet.

Fabrikkens ansvar i kontrakten stopper ved kaikanten. Når båten legger fra kai er det klart for nye prosjekter.

Artikkeltags