Drammen: Skimming har kommet tilbake. Svindlere monterer lynraskt en microchip i minibanken for å få ut informasjonen fra magnetstripen på minibankkortet ditt. I tillegg monterer de et knøttlite kamera på toppen av minibanken for å filme mens du slår inn koden, eller bytter ut tastaturet for få tak i koden din. På denne måten vil de skaffe seg tilgang til din konto.

Lørdag var det montert slikt skimmingutstyr på Postbankens minibankfilial i kinobygget i Drammen.

Tror du at du er svlndlet? Tips oss


– Det ble trolig montert ved 09-tiden, og satt der et godt stykke utover dagen, forteller informasjonssjef ved Postbanken Kristin Paus til Drammens Tidende.

– I løpet av dette døgnet ble rundt 500 kort benyttet i minibanken. Men så langt har vi ikke fått inn meldinger om at noen har fått tappet sine kontoer, forteller hun videre.

Kortene sperret

Nå har Postbanken og andre bankers kunder fått beskjed om at kortene er blitt sperret og at nye er på vei.

– Vi har ringt alle våre kunder og varslet om at kortet må sperres. Samtidig har vi sendt lister til andre banker som har hatt kunder som har benyttet minibanken. Så har disse bankene varslet sine kunder, sier Paus.

Hun ønsker ikke å fortelle hvordan skimmingutstyret og svindelforsøket ble oppdaget, men forteller at de sitter på overvåkingsvideoer som viser at utstyret ble satt opp og fjernet.

Følg bankens instrukser

– Bortsett fra at kortene må sperres, skal ikke kundene få noe økonomisk tap. Har du brukt kortet i den aktuelle minibanken skal du få beskjed fra din bank, og du skal følge bankens instrukser. Er det blitt trukket penger fra kontoen, skal ikke kunden bli skadelidende, svarer Paus.

– Er det noe vi som minibankkunder må passe på?

– Sjekk minibanken. Se etter at det ikke er noe løst eller at det er rare kamera festet på den, og skjul koden. Ikke bare for å skjule den for personer som står bak, men for eventuelle minikamera, sier Paus.

Også artikkelforfatteren har fått sitt kort sperret av sin lokale bank etter å ha benyttet Postbankens minibank på lørdag.