Gå til sidens hovedinnhold

Ala og sønnen ble kastet av toget

Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet bordet toget i Holmestrand onsdag ettermiddag etter melding om utagerende passasjer. Ala Hmuda fra Drammen hevder han ble bøtelagt før han fikk kjøpt billett.

Politiet fikk onsdag ettermiddag melding fra NSB om en utagerende passasjer på toget fra Drammen. En patrulje bordet toget da det kom til Holmestrand stasjon, og kastet av passasjeren og hans to år gamle sønn.

– Jeg ble bøtelagt før jeg fikk kjøpe billett, sier Ala Hmuda til Jarlsberg.

Dro til seg kortet

Han forklarer at han svært sjelden tar toget. På stasjonen i Drammen tok han seg tid til å handle i kiosken og gikk på toget uten billett.

– Etter to minutter kommer kontroll, og da skal jeg til å betale for billettene. Kontrolløren ser på billetten til alle de andre, men jeg får beskjed om at jeg får bot. Kontrolløren tar kortet mitt, da drar jeg det til meg, sier Hmuda og forteller at kontrolløren da skvetter til og utbryter at Hmuda "knuser" fingeren hans.

– Det er bare løgn, sier Hmuda.

LES OGSÅ: Slo til NSB-ansatt i ansiktet

Kastet av

Sammen med sin to år gamle sønn Abraham ble han kastet av toget i Holmestrand.

– De sier jeg ikke får ta toget videre, så nå vet jeg ikke hva vi skal gjøre, sier Hmuda.

Konduktørene på stedet vil ikke uttale seg. Det vil heller ikke NSBs pressevakt, Erik Lødding, som henviser til politiet.

Misforståelse

Politistasjonssjef Ulf Malm i Holmestrand sier det dreier seg om en misforståelse.

– Jeg tror det var en litt spesiell krangel og en misforståelse mellom en passasjer og en kontrollør. Det utartet seg, og da kontaktet NSB oss og ba oss ta passasjeren av toget, forteller Malm.

Han presiserer at NSB har full rett til å bestemme hvem de vil ha på sine tog.

– Men vi gjør ikke noe mer med saken og mannen blir ikke anmeldt, sier Malm.

Ulike forklaringer

Operasjonsleder Anne S. Meyer i Vestfold-politiet forteller at det verserer ulike versjoner av hva som skal ha skjedd.

– Det har vært en episode mellom en konduktør og en passasjer om betaling. Partene har forskjellige forklaringer. Det samme har vitner på toget. Partene har fått beskjed om eventuelt å anmelde forholdet, skriver Meyer i politiloggen.

Støtter Hmudas forklaring

Et vitne som tb.no har snakket med, støtter Hmudas forklaring.

– Dette var filming fra kontrollørens side. Passasjeren hadde med seg en liten gutt. Mannen rakk ikke å få satt seg ned skikkelig før det var billettkontroll. Kontrolløren sier: «Det er kontroll, ikke billettsalg». Han tok kortet hans, og da hisset passasjeren seg opp.

Så utbryter kontrolløren: «Auauau, dette er vold»! Og holdt seg på tommelen. Men dette var «filming». Jeg så jo at passasjeren ikke gjorde noe. Da må han ha bitt seg selv! Han fikk ikke mulighet til å betale før kontrollen kom. Det er helt sikkert, sier Elisabeth Wassbakk.

Kommentarer til denne saken