DRAMMEN: Beate og Sigurd Anderssen bor med deres to barn, tvillingene Emma og Emanuel, på Strømsø. Før de flyttet inn i huset på Rundtom var holdningene deres til gjenferd og spøkelser som hos folk flest.

– Vi har aldri trodd noe særlig på disse fenomenene, og har alltid ledd litt av folk som påstår at det spøker og slikt, forteller Beate (36).

Men pipen fikk en annen lyd etter at de i 2003 entret huset i Drammen.

LES MER: Tror det er ånder som ringer i kirkeklokkene

Ser barnespøkelser

Alle fire forteller at de har sett ting de ikke klarer å finne naturlige forklaringer på. Beate forteller om blant annet døde barn som går igjen i huset.

– Jeg hadde nettopp vasket ferdig på kjøkkenet en kveld, og gikk inn på badet for å stelle meg for natten. Klokken var rundt 23. Da jeg åpnet døra så jeg en tynn og gråblek jente. Beina hennes forsvant ned i gulvet. Øynene hennes var to sorte hull, forteller Beate.

Hun sier hun vet det høres helt absurd ut.

– Men jeg var klin våken. Jeg sto fastfrosset og så på jenta som sto en meter foran meg. Hun forsvant i løse luften etter omtrent ti sekunder.

LES OGSÅ: Jaktet spøkelser i gammel kirke

Flyvende fjernkontroller

Ifølge familien er ikke dette en engangshendelse.

– I tillegg til jenta har også datteren min sett en gutt på rommet hennes. Noen går rundt i huset og åpner skapdører og skuffer på vidt gap, sier Beate.

Da jeg åpnet døra så jeg en tynn og gråblek jente. Beina hennes forsvant ned i gulvet. Øynene hennes var to sorte hull. Beate Anderssen (36)

Sønnen Emanuel (10) kan fortelle om en annen hendelse han sent vil glemme.

Rett før leggetid en kveld skal han ha hørt lyder ved TV-en på soverommet sitt. Han ble skremt og ropte at moren måtte komme.

Da hun kom inn rommet begynte de tre fjernkontrollene på TV-benken å bevege på seg.

– Plutselig løftet den borteste fjernkontrollen seg opp. Den svevde frem og tilbake i lufta. Så smalt den rett inn i veggen, forteller de.

LES PÅ DT+: Ungdommer på jakt etter spøkelser på Lier sykehus

Ber om hjelp

Familien har i en årrekke forsøkt å finne svar på mysteriene de har opplevd i huset i Drammen, uten å lykkes. De valgte til slutt å kontakte teamet i «Åndenes makt» for hjelp.

«Åndenes makt» er en underholdnings-TV-serie som sendes på TVNorge. I hver episode tar programleder Tom Strømnæss og de fire såkalt klarsynte, Gro-Helen Tørum, Lilli Bendriss, Anne-Kristine Augestad og Lena Ranehag seerne med rundt til forskjellige steder i Norge der det er påstått åndelig aktivitet. Sammen forsøker de å finne svar på de overnaturlige fenomenene.

Søndag 22. september går turen til familien Anderssen i Drammen. Til daglig jobber Sigurd Anderssen som prosjektleder og bedriftselektriker i VEAS. Beate Anderssen driver med hud og fotpleie. Med i episoden er også DT-journalist Børre Ivar Lie. Han intervjues om lokalhistorie fra Rundtom.

LES MER: Et gjensyn med «Børres byglimt»

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN PÅ DT.NO