Åpner for å tillate graffiti

SKAPER DEBATT: Gatekunst-hyllesten på Aass bryggeri gjør at debatten om graffiti i Drammen er vekket til liv igjen.Foto: Stian Øvrebø Johansen

SKAPER DEBATT: Gatekunst-hyllesten på Aass bryggeri gjør at debatten om graffiti i Drammen er vekket til liv igjen.Foto: Stian Øvrebø Johansen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Etter at Aass bryggeri lot gatekunstnere slå seg løs, åpner nå politikerne i byen for at nulltoleransen mot graffiti oppheves.

DEL

DRAMMEN: Klarest standpunkt tar SVs bystyrerepresentant Sadi Emeci. Han mener rett og slett at totalforbudet mot graffiti er gammeldags.

– Nulltoleransen bygger på konservative holdninger, og Drammen henger mange tiår igjen i forhold til andre byer, sier SV-politikeren til Drammens Tidende.

Han peker på det han mener er et kulturpolitisk paradoks.

LES OGSÅ: Politiet advarer gårdeiere mot å tillate graffiti

Åpne Brakerøya-veggen

– Drammen ønsker å vise seg som en kulturby, da synes jeg det er rart at nulltoleransen fortsatt står, sier Emeci som nå vil fremme en interpellasjon hvor partiet tar til orde for å åpne Brakerøya-veggen for byens gatekunstnere igjen.

Det er Aass bryggeri sin noe utradisjonelle hyllest av Drammen og Strømsgodset som har vakt liv i graffiti-debatten. I desember skal bystyret avgjøre om man myker opp reglene.

Verken Høyre eller Arbeiderpartiet har foreløpig konkludert. Men partienes gruppeledere vil ikke utelukke at reglene blir mindre rigide når bystyret har sagt sitt om en drøy måned.

– Sist vi behandlet dette spørsmålet, så vi at det går en hårfin grense mellom det som er kunst og det som er hærverk, sier Masud Gharahkhani (Ap).

LES OG SE VIDEO PÅ DT+: Vil åpne byen for graffiti

Roser Aass

Gharahkhani mener at debatten som har oppstått er nyttig, men peker samtidig på at det er flere hensyn å ta.

– Politiet har vært klare på at en oppmykning vil føre til at byen vil trekke til seg folk man ikke ønsker. Samtidig er maleriet på Aass en fin gest, sier Gharahkhani og legger til:

– Det dreier seg om å ha to tanker i hodet samtidig. Vi ser jo at man klarer akkurat det i andre byer.

Også i Høyre skal man bruke de neste ukene til å bestemme seg, opplyser gruppeleder Johan Baumann.

– Jeg vet det er delte oppfatninger om dette i gruppa. Derfor skal vi gå inn i problematikken med et åpent sinn, sier Baumann.

Heller ikke han har foreløpig konkludert. Samtidig er han klar på hva han synes om maleriet på bryggeriveggen.

– Jeg synes det er fint, sier Johan Baumann.

LES OGSÅ:  Her er den nye Godset-veggen

Artikkeltags