Åpner NSB-skolen på Sundland

Steffen Markussen, prosjektsjef i Rom Eiendom, sier at de har valgt å kjøre en gjennomført stil på bygget. Det at bygget er fint å se på, samt miljøvennlig er viktig.

Steffen Markussen, prosjektsjef i Rom Eiendom, sier at de har valgt å kjøre en gjennomført stil på bygget. Det at bygget er fint å se på, samt miljøvennlig er viktig. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I morgen åpner NSBs nye kompetansesenter med avanserte togsimulatorer i Drammen.

DEL

DRAMMEN: NSB Kompetanse og Simulatorsenter på Sundland, et topp moderne næringsbygg med strenge krav til energi- og miljøkvaliteter, skal ta imot lokfører og konduktør-lærlinger fra hele landet.

LES OGSÅ: Bygger NSB-skole på Sundland

I bygget som eies av ROM Eiendom er det moderne opplæringsmuligheter på togdrift med simulator og togvogn i full størrelse.

Skolesenteret har ansvaret for opplæring av alle konduktører og lokomotivførere i NSB, og store deler av opplæringen foregår ved hjelp av praktisk trening.

LES OGSÅ: Drammens Tidende testet NSBs togsimulator

Miljøfokus

Det 7300 kvadratmeter store bygget er et foregangsbygg innen norsk næringsbygg, og Norges første i sitt slag i den såkalte A-klassen.

- Vi er stolte av å være først ute i Norge når det gjelder næringsbygg i A-klassen. Resultatet har blitt et sunt og velfungerende bygg med enkle og robuste løsninger der energibehovet er på et minimum, sier adm. dir. i Rom Eiendom, Pål Berger.

NSB har et betydelig fokus på miljø, og hadde et sterkt ønske om et bygg som tilfredsstiller de strengeste kravene i bransjen.

LES OGSÅ: Fikk nytt energibygg til lavpris

- Et bygg som dette krever ekstra ressurser, og det har NSB vært villige til å bruke. Uten denne viljen til å satse på miljø hadde dette bygget aldri sett dagens lys. Vi er derfor svært glade for at det er de miljøbærende tankene som har fått prege denne prosessen, sier Berger.

 

Artikkeltags