Åpnet Kajakk-treningssenter i Drammen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kajakk-interessen har eksplodert de siste årene. Nå har elvebyen også fått sitt første kajakk-treningssenter.

DEL

DRAMMEN: Som tatt ut av en reklamefilm, dannet lyden av bølgeskvulp, forsiktig fuglekvitter og strålende sol fra skyfri himmel, en perfekt ramme for åpningen av Drammens første kajakk-treningssenter lørdag.

120 kajakker

Mannen bak roret, Ivar Tjøme Jensen, konkurrerte hardt med sola om å skinne mest, og de glinsende nye kajakkene var ikke helt borte de heller.

Hele 120 kajakker er kjøpt inn og ligger klar til bruk for potensielle kunder, og Tjøme Jensen håper drammenserne vil falle for konseptet.

– Vi tenker at mange har lyst til å padle kajakk, men synes det er litt dyrt å kjøpe sin egen, sier den nybakte daglige lederen og mener at selv transporten av kajakken ned til elva, pluss lagringsbehovet, også er en terskel for mange.

– Her fikser vi alt, slik at kajakken ligger klar på vannet når du vil, smiler han.

Konseptet er at dette skal være som et vanlig treningssenter med en månedsavgift, som gir deg ubegrenset tilgang til kajakker nesten døgnet rundt. Tjøme Jensen forklarer å kunden bare sender en sms om når de vil padle, så ligger kajakken klar på elva, med vest og årer til ønsket tidspunkt.

LES OGSÅ: Trener styrke midt i sentrum

Nyfrelst

Selv tok han ikke kajakk-årene fatt før for to år siden. Men allerede etter en tur, var Ivar Tjøme Jensen frelst. Den tidligere personlige treneren, lovpriser muligheten kajakken gir til å kombinere flere ting:

– Kombinasjonen av vann, naturopplevelser og trening er unik. Det blir også både en hobby og en mulighet til å komme seg ut på tur.

Tjøme Jensen forteller at de har kjøpt inn mange forskjellig typer kajakker, og kan tilby alt fra veltesikre fiskekajakker, til mer typiske treningskajakker.

– Man trenger egentlig ikke å ha padlet tidligere, for å prøve de veltesikre kajakkene, men vi tilbyr intro-kurs for dem som ønsker.

Kajakk-gründeren som brenner for å få folk ut i naturen for å trene, tilbyr også Bootcamp, der man kombinerer styrke- og utholdenhetstrening utendørs.

– Alt skal foregå ute! Jeg håper vi kan være med å skape en glød for det i Drammen.

LES OGSÅ: – Det er ikke farlig å trene selv om det gjør vondt

Andre saker på dt.no:

Sætra fort­set­ter storspillet

Tre Godset-poeng uten å imponere

Skalstads fuktige svaneverden

Artikkeltags