Åpnet Norges mest moderne legevakt

Ordfører Bent Inge Bye (Ap) i Nedre Eiker foretok den offisielle åpningen av den nye legevakta med skalpell.

Ordfører Bent Inge Bye (Ap) i Nedre Eiker foretok den offisielle åpningen av den nye legevakta med skalpell. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

11 års ventetid er over. I dag åpnet den nye legevakta i Drammen dørene.

DEL

DRAMMEN: Ordfører i Nedre Eiker, Bent Inge Bye (Ap), fikk æren av å foreta den offisielle åpningen. Han hadde alltid drømt om å få bruke skalpell.

– Dette er en stor dag for alle som bruker legevakta, de ansatte og de fem kommunene, sa Bye før han med kirurgisk presisjon skar over snora.

– Jeg har ufrivillig vært innom den gamle legevakta noen ganger. Da har jeg sett hvilken formidabel innsats de ansatte har gjort under kummerlige forhold.

LES MER PÅ DT+: Den nye legevakten på «Hamburger Hill»

70 prosent flere pasienter

Legevakta har holdt til i midlertidige brakkelokaler utenfor Drammen sykehus. De nye lokalene i Rosenkrantzgate 17, rett overfor Fylkeshuset , er mye større og bedre tilpasset driften.

– Etter 11 år i midlertide lokaler med over 70 prosent flere pasienter og utvidelse av opptaksområdet, er det med glede og stolthet at jeg kan ønske velkommen hit, sa Per Magne Mikaelsen, leder for Legevakta for Drammensregionen.

Legevakten i Drammen dekker Drammen, Lier, Nedre Eiker, Sande og Svelvik. Opptaksområdet teller hele 125.000 personer.

LES OGSÅ: Lurte døden seks ganger

Politiet har egen inngang

– Vi får mye bedre plass og forhåpentligvis også bedre flyt, sier avdelingssykepleier Torunn Lauritzen.

Venterommet har kølappsystem slik at pasientene slipper å stå i kø når de kommer. I tillegg blir personvernet bedre ivaretatt siden man står i en lukket sluse når man skal fortelle hvorfor man er der.

Den gamle legevakta hadde to senger for observasjon av pasienter, mens den nye har seks. To av sengene er på enkeltrom, og de fire andre deler ett rom. I tillegg inneholder den nye legevakta fem legekontorer, laboratorium, smittevernavdeling, overgrepsmottak, akutt-, skade- og skriftestuer, ambulansemottak og politi- og psykiatrirom.

– Politiet har fått egen inngang slik at de slipper å ta klientene sine gjennom det vanlige venterommet, forteller Per Magne Mikaelsen.

LES MER: 35 barn i politiets saksbunke

Åpent for pasienter fra klokken 16

Han takket de ansatte for et brennende engasjement for å få i orden sin nye arbeidsplass. De var like takknemlige for å ha fått lov til å bidra, og flere stilte i sykepleiernes gamle festuniform.

– Vi har allerede sterk tilhørighet til den nye arbeidsplassen vår. Men vi tar likevel noe med oss fra den gamle, og det er det gode arbeidsmiljøet, sa tillitsvalgt for sykepleierne, Gunvor Olafsbye Unelsrød, under åpningen.

Den nye legevakta tar imot pasienter fra klokken 16.00 mandag 13. mai. Adressen er Rosenkrantzgate 17. Det er parkeringsplass like utenfor.

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN PÅ DT.NO

Artikkeltags