Avduket nytt supertog

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I dag viste NSB fram det nye supertoget sitt på Sundland.

DEL

DRAMMEN: NSB har bestilt 50 nye tog. De nye togene skal bedre pendlernes situasjon fra 2012, men allerede i morges kom den første vogna til Jernbaneskolen på Sundland.  

- Dette er gøy. Det er nesten som julaften. Ja, nesten bedre. Jeg får ikke så store gaver til jul, sier prosjektleder Nye tog Kjell-Arthur Abrahamsen mens han så toget bli pakket ut. Toget var pakket inn i presenning og bobleplast.

Uten motor

Toget kom på trailer, det kan nemlig ikke gå for egen maskin. Det er en modell i full størrelse som skal brukes til opplæring på Jernbaneskolen på Sundland, men den ser akkurat ut som de nye togene og gir pendlerne et inntrykk av hvordan fremtiden blir.  

Traileren var på hele 40 meter. Det er så langt at den ikke hadde lov til å kjøre på norske veier. Den måtte derfor sendes med ferje til Drammen, og ble kjørt med politieskorte gjennom byen i natt.

I formiddag ble det 23 tonn tunge toget heist over på skinner og avduket før den ble kjørt inn i hallen hvor den skal stå og brukes til opplæring av togpersonale.

- Det er et utrolig nyttig verktøy for oss. Alternativet er at vi må ta andre tog ut av trafikk, sier informasjonssjef i NSB, Åge -Christoffer Lundeby. L

Resten av de nye togene kommer i mars neste år, men de settes først i trafikk fra 2012. De vil først bli satt inn på Vestfoldbanen, og etterhvert også erstatte lokaltog.

Les mer om den nye toghverdagen her.

Back-up

NSB har store forventninger til de nye togene.

- Vi har forventning om at vi skal levere tog i rute, og det er jeg trygg på, sier Abrahamsen og forklarer at de nye togene er laget for å unngå forsinkelser.

- Vi har backup-løsninger på alle de viktige delene. Vi må ikke stanse toget, selv om motoren stanser, forklarer Abrahamsen.

Krymper setene på de nye togene

Artikkeltags