DRAMMEN: I dag ble rettssaken mot den 31 år gamle mannen som omtales som trusemannen avsluttet i Drammen tingrett.31-åringen er tiltalt for bedrageri og seksuelt krenkende atferd mot barn og kvinner. Mannen er også tiltalt for trusler og tyveri av alkohol i en dagligvarebutikk.

31-åringen erkjente straffskyld for alle de 83 punktene i tiltalebeslutningen da rettssaken startet onsdag.

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen ved Søndre Buskerud politidistrikt la ned påstand om fengselsstraff i ett år og tre måneder for den 31 år gamle mannen. Politiadvokaten mente sju av månedene kunne gjøres betinget. Det vil si at 31-åringen slipper å sone disse månedene i fengsel, dersom han ikke begår nye lovbrudd i prøvetiden, som vanligvis er på tre år.

Opprettet 41 telefonabonnement

Mannen er domfelt fire ganger tidligere for det samme. I oktober i fjor anmeldte Telenor mannen for bedrageri.

Han ble pågrepet og har sittet varetektsfengslet siden 18. oktober fordi det har vært fare for at 31-åringen ville begå nye straffbare forhold.

Fra juli 2011 til oktober 2011 bestilte mannen 41 telefonabonnement fra Telenor. 31-åringen brukte navn og opplysninger til 36 ulike personer. Han opprettet først kontantkortpakker før han kontaktet kundeservice og endret til fakturabaserte abonnement. Ved hjelp av disse abonnementene ringte og sendte 31-åringen tekstmeldinger for 335.000 kroner. Regninger som ble sendt til de 36 personene mannen hadde brukt identiteten til. Undersøkelser gjort av Telenor sporet disse abonnementene til to mobiltelefoner som ble disponert av 31-åringen.

Dom på fredag

Ved hjelp av abonnementene som var opprettet under falskt navn kontaktet 31-åringen flere kvinner og barn.

Jenter ned i 13-års alderen fikk tekstmelding fra 31-åringen med spørsmål om han kunne få kjøpe stringtruser og tights.

45 personer har anmeldte mannen til politiet for seksuelt trakasserende oppførsel.

Dom i saken faller på fredag.