Ber om hjelp til flomofrene

Leder i Buskerud innvandrerråd Bijan Gharahkhani (f.v.), politiker Yousuf Gilani og fredsaktivist Tahir Mahmood ser med forferdelse på flommen som herjer i Pakistan. – Men sammen er vi sterke og vi har tro på at vi kan utgjøre en forskjell. Vi har tidligere sett at folk vet å bry seg, sier Mahmood.

Leder i Buskerud innvandrerråd Bijan Gharahkhani (f.v.), politiker Yousuf Gilani og fredsaktivist Tahir Mahmood ser med forferdelse på flommen som herjer i Pakistan. – Men sammen er vi sterke og vi har tro på at vi kan utgjøre en forskjell. Vi har tidligere sett at folk vet å bry seg, sier Mahmood. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fredsaktivist Tahir Mahmood ønsker å mobilisere lokale krefter til felles hjelpearbeid.

DEL

Drammen: Fredsforkjemper Tahir Mahmood har fulgt nøye med på de dødelige vannmassene, som herjer med landet han kommer fra, og som han er så glad i.

Flommen i Pakistan har til nå kostet 1.500 mennesker livet. Ytterlige tre millioner skal være rammet.

For Mahmood har maktesløsheten nådd bristepunktet. Derfor tar han i samarbeid med Buskerud Innvandrerråd og bystyrepolitiker Yousuf Gilani, nå initiativ til å samle alle lokale krefter i håp om å gjøre en forskjell i det katastroferammede landet.

LES OGSÅ: Initiativet ble møtt med glede

(Artikkelen fortsetter etter videoen.)

Starter nå

– Det er mange i Drammen og resten av fylket, som er bekymret og har lyst til å hjelpe, men vi utgjør en mye større kraft hvis vi står sammen, sier Tahir Mahmood.

De tre mennenes krafttak er helt i startfasen, men planen er klar.

– Vi går nå i gang med å kontakte alle de store hjelpeorganisasjonene. Vår idé er å utarbeide en felles strategi slik at vi kan hjelpe på best mulig måte, forklarer leder for Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani.

Til sammen har de tre engasjerte mennene et stort nettverk. Det er deres største styrke.

– Vi vil gå foran som et forbilde. Vi vil være verktøyet til alle organisasjoner og enkeltpersoner som har lyst til å hjelpe de stakkars ofrene. Sammen kan vi utrette noe, sier Gharahkhani.

– Men vi må slå oss sammen med de store hjelpeorganisasjonene. Da blir vi mer effektive og dermed blir hjelpen vi kan gi så mye større, supplerer Tahir Mahmood.

Behov for akutt hjelp

Landsbyer har blitt ødelagt, og bruer og veier vasket vekk, som følge av de enorme vannmassene som herjer nordvest Pakistan. Ifølge flere medier nærmer flommen seg nå mer sentrale områder i Pakistan.

FN har beregnet at mellom 80.000 og 130.000 bolighus er ødelagt eller skadet som følge av flommen. Dessuten er det stor fare for at hundretusener av de som er rammet risikerer å bli smittet av det ureine vannet. 1,8 millioner mennesker skal ha behov for akutt hjelp, ifølge FN.

– De trenger medisin, klær, mat og telt så fort som mulig, sier Tahir Mahmood.

Fredsforkjemperen mener også det må legges gode strategier for framtiden.

– Nå blir det fort vinter, og temperaturen i deler av Pakistan er som i Norge, forteller Mahmood bekymret.

Venstrepolitiker Yousuf Gilani har en klar bønn.

– Har noen utstyr eller verktøy som de ikke bruker, så kom til oss eller kontakt oss på telefon 906 55 247. En defekt rullestol er gull verdt i Pakistan. 

Artikkeltags