Brøt seg inn hos gullsmed med slegge

Politiet gjennomfører onsdag morgen åstedsundersøkelser hos gullsmedforretningen i Nedre Torggate.

Politiet gjennomfører onsdag morgen åstedsundersøkelser hos gullsmedforretningen i Nedre Torggate. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med slegge banet tyven seg vei til gullsmeden. Men et tåkeanlegg blindet tyven, som forsvant med lite utbytte.

DEL

DRAMMEN: Politiet fikk melding om grovt tyveri fra Mestergull i gågata i Drammen klokken 02.40 natt til onsdag, etter at et øyenvitne observerte en mannsperson løpende vekk fra åstedet.- Vedkommende skal ha kastet seg inn i en ventende bil, muligens en Mercedes ML-type, forteller operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Tyven skal ha kommet seg inn i butikken ved å ha knust inngangspartiet med slegge, noe som skal ha blitt hørt av et eller flere øyenvitner.

LES OGSÅ: Gulltyver skar seg gjennom taket

Hindret av «tåkeanlegg»

Ifølge forretningen selv stoppet et avansert «tåkeanlegg» tyven fra å få med seg store verdier, selv om vedkommende rakk å knuse en smykkedisk før han rømte.

- Alarmen gikk når inngangsdøren ble knust, og med en gang det er bevegelse inne i butikken blir hele lokalet tåkelagt på sekunder. Det ser ut til å være lite eller ingen ting som er forsvunnet, men hærværket har jo ødelagt en del, sier daglig leder Henning Bjørnstad.

Securitas skal ha vært på stedet allerede et minutt etter alarmen gikk, men da var tyven allerede forduftet. Bjørnstad forteller at de har hatt tåkeanlegget innstallert et halvt års tid, og er fornøyd med hvordan det virket.

- Dette er jo første gangen vi har fått prøvd det i praksis, og det ser ut til å ha fungert svært effektivt, sier Bjørnstad.

LES OGSÅ: Stjal smykker for 400.000

Åstedsundersøkelser

Onsdag morgen gjennomførte etterforskere fra Drammen politistasjon krimtekniske undersøkelser i gullsmedforretningen.

Politiet har foreløpig ikke noe godt signalement av gjerningsperson(ene), men vil blant annet undersøke overvåkingskameraer som et ledd i etterforskningen.

Ifølge daglig leder Bjørnstad er det over 30 år siden forrige gang noen har brutt seg inn i forretningen.

- Vanligvis er det naskerier fra utstillingsvinduene, og det er vel et par år siden forrige gang vi opplevde, sier Bjørnstad.

LES OGSÅ: Anmeldt for gatebæsjing

Artikkeltags