Bytter halve Ap-gruppa

Med ordførerkandidat Masud Gharahkhani (t.v.) på topp, presenterer Torgeir Micaelsen (t.h.) et listeforslag han er godt fornøyd med. – Nå står vi igjen med de virkelig dedikerte. De som har engasjement og lyst til å delta, sier Micaelsen.

Med ordførerkandidat Masud Gharahkhani (t.v.) på topp, presenterer Torgeir Micaelsen (t.h.) et listeforslag han er godt fornøyd med. – Nå står vi igjen med de virkelig dedikerte. De som har engasjement og lyst til å delta, sier Micaelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Nominasjonskomiteen vil skifte ut halve Aps bystyregruppe i Drammen.

DEL

DRAMMEN: Nominasjonskomiteen presenterte lørdag en ny ordførerkandidat og en kraftig redusert nominasjonsliste. På listen som er skrumpet inn fra 49 til 30 kandidater er bare halvparten av den nåværende bystyregruppa med videre.

Partiet gjør nå alt de kan for å unngå en gjentakelse av sjokkvalget i 2007, hvor minoritetskupp, valgfusksaken og internt bråk i etterkant satte partiet i et dårlig lys.

– Det var mange i 2007 som var regelrett forbannet, sier Torgeir Micaelsen, daværende leder av Drammen Arbeiderparti, og nåværende leder av nominasjonskomiteen. Han fikk klar beskjed fra partiet om å rydde opp og sørge for fornyelse.

– Til å få inn folk som er til å stole på, sier han.
 


NY START

Micaelsen er godt fornøyd med «laget» nominasjonskomiteen nå har satt sammen, og mener det representerer en ny start.

– Den er et kraftig signal til Drammens befolkning om at vi har tatt det som skjedde på ytterste alvor. Dette er en ny start, sier han og understreker at partiet har et årsmøtevedtak med tydelige betingelser på sammensetningen av listen.

– Listen skal gjenspeile Drammens befolkning og skal bestå av engasjerte og dedikerte mennesker, sier han.

Ukultur
 

Han mener det utviklet seg en ukultur blant enkeltmedlemmer som kom fram både før og etter valget.

– Det var enkelte som satte personen foran partiet, sier han og referer til holdninger som «du trenger ikke stemme på partiet så lenge du stemmer på meg» og personer som i ettertid ikke møtte på partimøter.
Nå er det en annen tid.

– Vi skal ha dedikerte mennesker til partiet og til politikken vår. Ikke hvem man er og hva man selv står for, sier han.

– Betyr det at det er flere i bystyregruppa du ikke er fornøyd med innsatsen til?

– Jeg har ikke tenkt å være overdommer for noen i avisen. Jeg må vise til listeforslaget. Der er det noen som har sittet i bystyret som vi ikke har foreslått på nytt, sier Micaelsen.
 

Fornyelse
 

Bortsett fra de trygge tungvekterne Ragnhild Røed og Arne Martinsen er fire av de seks kumulerte kandidatene nye i bystyret i Drammen. Ser man på listen totalt, sitter bare sju av 30 i bystyret i dag.

Aisha Ahmed (nr. 10) og Haydar Øzbal (nr. 13) er to av til sammen fire med minoritetsbakgrunn som får være med videre. De to andre er Masud Gharahkhani på førsteplassen og Arif Erkøk som står som nr. 19.

Av dem som ikke fortsetter, sitter tre i formannskapet i dag.

Gruppeleder Hilde Klæboe varslet allerede i vinter at hun var ferdig, grunnet helse og krevende jobb. Shahid Iqbal Bhatti vil gi seg etter fire perioder, mens Lola Awoyemi kunne tenke seg å fortsette.

– Jeg har sagt hva jeg vil, så får vi se hva som skjer på nominasjonsmøtet i desember, sier Awoyemi og vil ikke si om hun er skuffet.

– De har satt opp en veldig bra liste, sier hun.
 

Avvist flere
 

Micaelsen innrømmer at det har vært tøft å vrake kandidater.

– For å få plass til nye krefter har vi måttet si «beklager» til noen. Det er sikkert noen som er skuffet over dette, men nå skal listen ut på høring, så får vi se hva medlemmene sier, uttaler Micaelsen.

Andre bystyremedlemmer som ikke fortsetter er Sajid Mukhtar (har ikke tid), Ravi Sunder (ønsket, men ble ikke vist tillit), Lise Løff (vil ikke) og Per Kleverud (vil ikke).

– Jeg tar dette til etterretning. Det har vist at Micaelsen ikke vil ha meg med, sier Sunder.
 

Artikkeltags